Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Priscilla Chan, fata de 100 de miliarde de dolari, sotia lui Mark Zuckerberg

Tags: priscilla chan, casatorie, mark zuckerberg, facebook, harvard, sotie miliardar

Priscilla Chan a devenit in ultima saptamana cel mai cautat nume de pe Internet, dupa ce s-a casatorit cu fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg. "Iubesc sa gatesc, imi plac lucrurile 'soft', sunt o creatura simpla", se descrie sotia lui Mark pe Facebook. "Ii plac Target, Food Network si rosiile, iubeste sa faca fotografii cu cainele ei, Beast si recunoaste ca este dependenta de de telefonul mobil, pe care il verifica la fiecare 5 secunde", ar fi o alta descriere.
Se pare ca nunta lui Zuckerberg nu are mare legatura cu IPO-ul urias de 16 miliarde de dolari al companiei Facebook, desi a fost organizata la o zi dupa, ci cu faptul ca mireasa, Chan, a terminat Facultatea de Medicina. Cel putin asa a declarat, pentru AP, purtatorul autorizat de cuvant al cuplului. “Luna a fost planificata luni bune si cuplul a asteptat ca Chan sa termine scoala. Data IPO-ului a fost ca o tinta miscatoare, ce nu avea cum sa fie stiuta cand s-au decis sa se casatoreasca”.

Lunea inainte de oferta publica initiala, in aceeasi zi in care a implinit 28 de ani, Zuckerberg a participat la ceremonia de absolvire. A dat ‘checked in’ via Facebook, desigur, la Yerba Buena Center for the Arts, comentand: “Sunt mandru de tine, Dr. Chan :)”.



Dr. Chan nu pare a fi sotia tipica de miliardar, gen multele sotii ale lui Donald Trump, scrie caustic Forbes. Fata de 27 de ani vorbeste mai multe limbi straine (engleza, spaniola si cantoneza), s-a nascut in Massachusetts si a terminat Harvard-ul in 2007, anul in care si-ar fi luat si Zuckerberg diploma, daca n-ar fi abandonat scoala pentru a se ocupa de Facebook (bine, thefacebook, cum se numea pe vremea aceea).
 
Cei doi s-au intalnit prima data in 2004. Dupa Harvard, Chan a fost doi ani profesoara de stiinta, apoi s-a inscris la Medicina. Nu a fost dintotdeauna sigura ca asta isi doreste, caci, cand Zuckerberg a anuntat ca pleaca de la Harvard, i-a trimis Priscillei un mesaj: “Hey Priscilla, vrei un job la the facebook?” . Raspunsul a fost: “Mi-ar placea un job la facebook”.  Acesta nu s-a materializat niciodata, dar Chan ii influenteaza munca lui Zuckerberg. Preocuparea ei fata de pediatrie si copiii bolnavi l-a facut pe sotul ei sa adauge un instrument care sa faciliteze, via Facebook, interactiunea intre cei acre au nevoie de transplant de rogane si cei care-i pot ajuta.

Contrar glumelor care circula pe Twitter, Chan nu se va retrage pentru a-si lansa lansa propria linie de bijuterii, ci isi va incepe munca de pediatru in cursul anului. Va deveni astfel membra a unui club select de sotii de miliardar care au propria cariera.


 
Laurene Powell Jobs are o diploma in economie si a lucrat la Goldman Sachs si Merrill Lynch inainte de a-si lua MBA-ul la Stanford si de a se casatori cu Steve Jobs. Este cofondator al companiei de produse alimentare naturale Terraverra si al unui ONG axat pe educatie, College Track, dar si mama a trei copii. 

Anne Wojcicki, sotia miliardarului Sergey Brin, a terminat Facultatea de Biologie la Yale si este cofondator al companiei biotech 23andMe, o companie de teste genetice.

Melinda Gates, este considerata de Forbes partenerul perfect. Are un MBA la Duke luat inainte de a incepe sa lucreze la, pe atunci, tanara companie Microsoft, la sfarsitul anilor ’80. A pus umarul al dezvoltarea unor produse cunoscute, cum ar fi enciclopedia Encarta, si apoi l-a intalnit pe cel care avea sa-i devina sot, Bill Gates. De atunci a preluat fraiele celebrei fundatii Bill & Melinda Gates Foundation, fiind una din cei mai activi filantropi ai lumii.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.53 din 5 - 18 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016