Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Publicitatea mult aduce

Tags: facebook, venituri, publicitate, castiguri, trimestru

Si nu este un adevar valabil doar pe jumatate. Publicitate aduce intr-adevar si vanzari, si faima, si bani, multi bani. De exemplu, in cazul Facebook, ea aduce un miliard de dolari. Pe trimestru.
Potrivit datelor oficiale ale companiei, Facebook a generat in ultimul trimestru al anului 2011 venituri in valoare de 943 milioane dolari, iar asta doar din publicitate. Daca la aceasta suma se adauga veniturile incasate de la Zynga si alte cateva, rezulta ca valoarea depaseste lejer un miliard. Mai exact, din septembrie si pana in luna decembrie 2011, Facebook a incasat 1,141 miliarde dolari.
Poate ca 943 milioane nu e chiar cea mai mare suma care se poate obtine din publicitatea online (avand in vedere ca venitul Google in aceeasi perioada a fost de 10,85 miliarde dolari), insa e cat se poate de onorabila.
Sa ne gandim doar la faptul ca in 2010, Facebook a incasat din publicitate 1,9 miliarde dolari, iar un an mai tarziu suma crescuse deja cu 42%, ajungand la 3,2 miliarde. Pe de alta parte, in 2010 aproximativ 95% din venituri proveneau din publicitate, in timp ce in 2011 acestea reprezentau doar 85% din totalul incasarilor.
Odata ce veniturile din publicitate s-au apropiat atat de mult de pragul de un miliard dolari intr-un trimestru, e de asteptat ca in primele luni ale lui 2012 sa il si depaseasca.   

Facebook advertising revenue q4
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016