Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Strategie de conducere: ce model de leader ne alegem?

Tags: calitati leader, strategii leadership, strategie de conducere, echipa

Testul timpului a demonstrat ca, pe termen lung, o strategie (oricat de eficienta) nu va functiona fara un leader puternic. Astfel, chiar si cei mai pregatiti salariati pot sa nu aduca rezultate bune fara indrumarea unui model care sa ii inspire si care sa ii directioneze in mod eficient.
Unele dintre aceste strategii au la baza sisteme simple care pot fi adaptate nevoilor sau profilului unei companii. Avem, astfel, urmatoarele trei exemple care stau la baza unor metode de leadership:

1. In clasa, profesorul da elevilor o problema, insa o rezolva tot el.

2. Profesorul da elevilor o problema si observa cum o rezolva acestia.

3. Profesorul da elevilor o problema, ii observa pe elevi plimbandu-se prin clasa si ofera ajutor atunci cand i se cere.

Indiferent de aceste metode, un leader trebuie sa tina cont de cateva trasaturi pentru a se asigura ca tehnicile folosite dau roade. Astfel, iata care sunt doar unele dintre aspectele de care vom tine cont in alegerea modului prin care dorim sa conducem organizatia:

- un bun leader va fi constient atat de propriile trasaturi de caracter, cat si de personalitatea membrilor echipei de care se ocupa;

- un leader trebuie sa stie cand sa schimbe o strategie, cand sa o adapteze contextului care se schimba si cand sa faca modificari importante in strategia implementata;

- un leader nu trebuie sa copieze un alt leader mult mai cunoscut deoarece metodele aplicate de acela s-ar putea sa nu se potriveasca si echipei sale;

- un leader bun va adopta perspective noi si nu se va teme de metode pe care nu le-a mai testat nimeni intr-o anumita situatie conflictuala, de exemplu;

- un leader nu se opreste niciodata din invatat si isi imbunatateste in permanenta calitatile, tinand cont si de feedback-ul primit de la cei implicati in proiectele conduse de acesta.

Poate ca e nevoie de un talent innascut pentru a-ti cunoaste personalitatea cat mai bine si pentru a identifica si la ceilalti capacitatile care pot fi folosite cu succes pentru dezvoltarea unei afaceri.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016