Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

STUDIU: Dupa ce nasc, femeile stau mai mult pe Facebook

Tags: parinti, mame, facebook, copil

Aproape jumatate dintre proaspetele mamici chestionate de cercetatorii de la Universitatea din Ohio au declarat ca timpul alocat socializarii pe Facebook creste dupa nastere. 93% dintre acestea intra pe reteaua de socializare pentru a posta poze cu bebelusii lor, in comparatie cu doar 83% dintre tatici, relateaza Daily Mail.
Ne asteptam ca, dupa nasterea unui copil, sa incercam sa pastram cat mai mult contactul cu lumea reala. Se pare insa ca nu se intampla asa si majoritatea proaspetelor mamici folosesc si mai intens Facebook-ul, in timp ce tatii raman constanti in atitudinea lor fata de reteaua de socializare.
 
„Obiceiul” poate crea insa stres, intr- perioada care si asa este destul de dificila pentru proaspetii parinti. 
 
Mamele care erau utilizatoare invederate ale conturilor lor de Facebook si care isi administrau mai intens conturile, au raportat, intr-un procentaj mai mare, niveluri mai ridicate de stres parental.
 
Cercetatorii au atras atentia ca nu pot deduce din aceste date daca utilizarea Facebook da nastere stresului mamelor sau daca, din cauza stresului marit, sunt predispuse la a folosi mai mult reteaua.
 
Studiul a fost realizat pe un esantion de 154 de mame si 150 de tati, majoritatea cu un nivel de educatie peste medie. Acestia au fost chestionati la noua luni dupa nasterea copilului.

Rezultatele au aratat ca 44% dintre mame au spus ca timpul pe care il petrec pe Facebook a crescut dupa nastere, 27% au spus ca a scazut, iar 29% au spus ca petrec la fel de mult timp pe reteaua sociala.

In cazul barbatilor, 31% dintre ei au spus ca petrec mai mult timp pe Facebook de cand au devenit tatici, 19% dintre ei au spus ca acesta a scazut, in timp ce 51% dintre ei au declarat ca petrec la fel de mult timp pe reteaua de socializare.

58% dintre mame au afirmat ca si-au verificat profilul de cel putin o data pe zi, comparativ cu doar 44% dintre barbati.

Studiul a relevat insa ca legaturile de prietenie stranse via Facebok sunt de mare sprijin, mai ales in cazul mamelor. Cand mamele au, in lista de prieteni, multi membri ai familiei, acesteau raportat un grad de satisfactie mai ridicat in ceea ce priveste rolul de parinte.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016