Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

STUDIU: Utilizatorii Facebook au o stima de sine redusa

Tags: studiu, facebook, stima de sine, prieteni, retea de socializare

Anul trecut, mai multe studii au aratat ca utilizarea intensa a retelei de socializare Facebook duce la nasterea unei stari de depresie numita chiara asa Depresia Facebook, scrie technologyblog.com. un nou studiu al Universitatii Utah Valley din Statele Unite mai adauga ceva la bagajul negativ: stima de sine redusa.
Studiul a acoperit 425 de studenti pe care i-a intervievat in legatura cu modul in care acceseaza reteaua de socializare, dar si cum isi petrec viata offline. Studentii care-si petrec cea mai mare parte a timpului pe Facebook au fost, in cea mai mare parte, de acord ca CEILALTI au o viata mai buna decat a lor. Cei care sunt mai predispusi sa se imprieteneasca cu persoane pe care nu le cunosc si in viata reala sunt cei mai inclinati sa creada ca restul lumii e mai fericita decat ei. Trebuie mentionat ca studiul nu pune degetul pe Facebook ca fiind sursa relelelor, a stimei de sine scazute in cazul de fata, ci doar semnaleaza faptul ca reteaua este locul unde singuraticii si defetistii se aduna sa se imprieteneasca cu straini, intr-o masura mai mare decat o fac cei cu vieti offline implinite.

 
Daca stam si analizam logic concluziile studiului, ajungem sa-i dam dreptate. Cand suntem in mod constant bombardati cu poze din vacantele prietenilor, cu nouatti privind o noua relatie care-i face foarte fericiti si filmulete de la tot felul de petreceri, este usor de inteles de ce ajungem sa credem ca ceilalti au vieti mai pline, ami implinite decat a noastra. Mai ales in conditiile in care aspectele negative, cum ar fi singuratatea, tristetea si esecul, sunt adesea minimalizate sau neimpartasite.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016