Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Technici de postare pe Facebook

Tags: facebook, postari, status, newsfeed, momentus media

Exista o linie fina intre abordarea stiintifica a marketingului pe Facebook si o abordare neglijenta. Pentru cei care prefera o strategie sigura, un nou studiu facut de o firma de strategie social media din San Francisco, a intreprins o analiza in detaliu a celor mai accesate 20.000 de pagini de Facebook si a peste un sfert de million de postari pentru a determina care este cea mai utila tehnica de postare.
Raportul denumit “Engagement and Interaction: A Scientific Approach to Facebook Marketing” (“Angajare si Interactionare: O abordare stiintifica a Marketingului pe Facebook”), realizat de Momentus Media ofera cateva raspunsuri referitoare la 7 cele mai frecvente intrebari puse de administratorii de pagini Facebook:
 
Cand este momentul oportun sa postezi? In timp ce weekendurile si perioada in afara orelor de varf, de la 2 dupa-amiaza pana la 5 dimineata, este perioada in care este cel mai putin probabil ca administratorii de pagini sa posteze, acelea sunt postarile care au parte de cea mai mare rata de interactiune. Pe de alta parte, Joia este ziua din saptamana cu cele mai multe postari si cea mai redusa interactiune.
Cele de mai sus scot in evidenta faptul ca postarile din afara orelor de varf iti aduc cea mai mare interactiune din partea fanilor.
 
 
De cate ori sa poste pe zi? Ai putea crede ca prea multe postari o sa-i scoata din sarite pe fanii tai, dar raportul sugereaza ca postarile frecvente cresc interactiunea. Si cum poate ati banuit deja, putine postari reduc sansele ca fanii sa vada mesajele tale. Dar cum rata celor care parasesc pagina ta creste de la 3 postari pe zi in sus, trebuie sa gasesti echilibrul perfect dintre optimizarea interactiunii si administrarea celor care se dezaboneaza.
 
Ce tip de continut determina cea mai mare interactiune? De departe, fotografiile sunt cele care genereaza cea mai mare rata de interactiune, urmate de updateurile statusurilor, video, muzica si linkuri. Faptul ca linkurile sunt clasate la final este un lucru interesant tinand cont ca ele sunt postate cel mai des. De ce fotografiile sunt pe primul loc, nu mai are nevoie de explicatie.
 
Ar trebui sa le cer fanilor sa comenteze sau sa dea clic pe butonul de Like? Se pare ca da. Facand asta rata interactiunii poate creste cu 216%, dupa cum reiese din studiul facut de Momentus Media in urma analizei a 49,266 postari pe Paginile de Facebook.
 
Ar trebui sa le pun intrebari fanilor? Ai putea crede ca aceasta este solutia sa obtii mai multa interactiune pe pagina ta, dar se pare ca nu este asa. Cu toate aceastea, este bine ca administratorii de pagini sa puna intrebari, apoi sa ceara fanilor sa raspunda prin comentarii.
 
Cat de lungi ar trebui sa fie statusurile mele?
Conform acestui studio, marimea nu conteaza. Desi postarile scurte au o pondere mai mare (in special cele care nu depasesc 140 de caractere), interactiunea creste odata cu lungimea mesajului.
 
Cat timp raman mesajele mele in Newsfeed? In prima ora dupa postarea updateului pe Facebook, cei care dau click au vazut postarea in Newsfeed, restul 90% din clicuri se day in urmatoarele 9 ore de la postare.
Autor: Elena Stanescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.67 din 5 - 9 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Anonimul 25-Aug-2018 21:24:19
Va scriu ceva foarte important , numele meu nu este important, nu doresc sa imi fac numele public , sincer, imi este foarte teama, si asa am stat foarte mult pe ganduri, sa public, sa nu public,chiar imi este teama, locuiesc pe strada Moliere , eram pe terasa si fumam , nu fumez in casa , pe data de 7 Augut in jur de ora 23-50 min , au venit 4 masini la intervale de, 10-20 minute fiecare la vecinul meu , fostul Presedinte Ion Iliescu , in prima masina era Dan Voiculescu patronul de la antene, Dragnea si Arafat, in cea de a 2 a masina care a venit la 10-15 min era Abraham , Ciuvica ,Chireac,si actorul ala Mircea Diaconu ,in cea de a 3 a masina era Codrin Stefanescu , Tudorel Toader si o doamna ( dupa ce am vazut imagini la tv , mi-am dat seama ca este Prefectul Capitalei , a 4 a masina cand a venit,a dat 2 ture pe strada si dupa aceea a intrat in casa domnul ala in alb ( Fantoma alba )care a coordonat jandarmii in piata . masinile au venit la distante de 15-20 minute , ultima masina a venit la o distanta mai mare .

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016