Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va folositi telefonul pentru a accesa Facebook sau Twitter? Mai ganditi-va

Tags: facebook, twitter, aplicatii, datele utilizatorilor, retele de socializare

Twitter a recunoscut deja ca are obiceiul de a copia agendele telefonice de pe telefoanele inteligente si de a le stoca pe propriile servere, adeseori fara a-i informa pe proprietari, relateaza BBC News.
Accesul la agenda clientilor retelelor de socializare are loc mai ales atunci cand acestia folosesc aplicatia "Find Friends". Reprezentantii Twitter au declarat ca vor reface politica de confidentialitate, pentru a preveni prejudiciile de imagine ale companiei.

Practica retelelor de socializare a iesit in lumina reflectoarelor cand un dezvoltator de aplicatii din Singapore Arun Thampi a descoperit ca lista de contacte din agenda telefonului sau iPhone a fost copiata fara consimtamantul sau pe serverele retelei de socializare Path.
Directorul executiv al retelei Path, Dave Morin, si-a cerut scuze in numele companiei si a declarat ca este "o practica obisnuita pentru retelele de socializare" sa importe informatii din agenda utilizatorilor pe serverele proprii.

Aplicatiile iPhone pentru retele de socializare precum Facebook, FourSquare, Instagram, Foodspotting si Yelp se regasesc printre cele care acceseaza fara permisiune agenda utilizatorilor. Ele pot fi descarcate de pe portalul Apple iTunes, chiar daca incalca flagrant politica de confidentialitate a companiei.

Retelele de socializare au spus ca datele preluate includ nume, numere de telefon si adrese de e-mail si sunt folosite doar pentru a identifica prieteni care folosesc acelasi serviciu, notificand utilizatorul. Se pare insa ca aceste date sunt culese fara a-l informa in prealabil pe urilizator sau fara a indica pentru cata vreme va fi stocata informatia.
 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016