Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vanatoarea de anonimi. Arestari in cazul hackerilor care ameninta sa opreasca Internetul

Tags: anonymous, sabu, hackeri, atacuri, oprire internet, 31 martie

"Adevaratul Sabu", asa cum se autointituleaza cel care pare sa fie un adevarat instigator al atacurilor din online, a fost demascat zilele trecute, dupa nenumarate actiuni impotriva site-urilor detinute de institutiile guvernamentale din intreaga lume.
In mod indirect, acesta a ajutat la arestarea mai multor hackeri din Europa si din Statele unite. Patru barbati din Anglia si Irlanda au fost acuzati marti de infractiuni comise in mediul online, iar o a cincea persoana a fost arestata luni in Chicago.

Sabu a fost identificat ca fiind Hector Xavier Monsegur in varsta de 28 de ani, cu domiciliul in New York. Acesta si-a marturisit vinovatia pentru cele douasprezece atacuri de care era acuzat.

Aceste arestari fac parte dintr-o actiune complexa a autoritatilor care au incercat sa ii depisteze pe cei care par sa conduca atacurile dese din ultima vreme.

Interpolul a anuntat saptamana trecuta ca au fost arestate 25 de persoane suspectate ca ar face parte din organizatia Anonymous care a amenintat ca va opri Internetul in data de 31 martie, atragand astfel atentia asupra cenzurii in online.

Centrul de operatiuni al lui Monsegur pare sa fi fost in apartamentul mostenit de la bunica acestuia. Autoritatile sunt de parere ca arestarea acestuia ii va descuraja considerabil pe cei care fac parte din miscarea Anonymous.

Acestia au mai declarat ca Sabu ii pacalea chiar si pe colegii sai hackeri, astfel ca arestarea celorlalti membri ai retelei a fost pusa si pe seama scurgerilor de informatii produse de Sabu. "In cine sa mai aiba incredere membrii retelei, daca nici Sabu nu s-a dovedit a fi cum credeau?", au declarat autoritatile.

Persoanele insarcinate cu demascarea si pedepsirea conform legii a acestor infractori nu stiu in mod cert daca aceasta scurgere de informatii ii va dezarma complet pe cei care fac parte din grupul Anonymous, dar sunt de parere ca nucleul acestei organizatii nu mai este la fel de solid.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016