Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Viata unui mesaj pe social media nu dureaza mai mult de trei ore

Tags: social media, facebook, twitter, youtube, a doua sansa, retele de socializare

S-au facut mai multe studii a caror concluzie a fost ca, daca o persoana nu vede un tweet sau o postare pe Facebook in cateva ore, intalnirea nu o sa mai aiba loc niciodata. Serviciul de scurtare de link-uri Bit.ly a efectuat un alt studiu si a descoperit ca tot traficul pe care il poate genera un link se obtine in maximum trei ore.
Ce se poate face? Sa retrimitem mesajul initial, in cazul in care avem o poveste cu adevarat interesanta care merita sa fie auzita, daca dam crezare sfaturilor de pe searchengineland.com.

Bit.ly a masurat ceea ce a supranumit "jumatatea de viata" a unui link partajat pe social media. Jumatatea de viata se refera la punctul in care un link a adunat jumatate din clicurile pe care le va obtine vreodata. Iata si explicatia companiei: "Putem evalua durabilitatea unui link prin calcularea a ceea ce noi numim jumatatea vietii: segmentul de timp in care un link va obtine jumatate din clicurile pe care le va primi dupa ce a ajuns in varf".
 
Desi acest concept poate sa nedumereasca (link-ul va mai genera clicuri si dupa acaesta perioada, chiar in numar mare, numai ca se indreapta spre un declin rapid), este util pentru a ne demonstra cat de rapid se muta atentia dinspre lucruri care au fost partajate. mai jos aveti graficul graficul facut de Bit.ly in legatura cu durata de viata a link-urilor de pe Twitter, Facebook si YouTube.
 
 In cifre:

Twitter: 2,8 ore
Facebook: 3,2 ore
YouTube: 7,4 ore
 
Pe scurt, link-urile partajate pe doua dintre cele mai mari retele de socializare, Twitter si Facebook, sunt condamnate la obscuritate. 
 
Revenim cu o solutie: retransmiterea mesajelor de valoare la anumite intervale de timp. Nu trebuie sa ne asasinam fanii (unii vor fi, oricum, nemultumiti), dar e util sa constientizam ca, daca postam in momentul cand apare povestea, unii nu sunt, pur si simplu, pe faza si ar aprecia o noua sansa. A doua sansa.
 

Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016