Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Yahoo vrea sa cumpere Tumblr cu 1 miliard de dolari

Tags: marketing, social media, yahoo, marissa meyer, tumblr

Marissa Mayer, CEO-ul Yahoo, are planuri mari pentru compania sa, pe care vrea s-o propulseze in liga mare social media. In acest scop, planuieste achizitionarea Tumblr, scrie AllThingsD.
UPDATE: Este OFICIAL: Yahoo a cumparat serviciul de blogging Tumblr pentru 1,1 MLD. $

Cele 107 milioane de microblog-uri de pe Tumblr ar putea ridica Yahoo in prima liga social media, alaturi de Facebook, Twitter sau Google+.
 
Conform unei surse citata de AllThingsD, brandul Tumblr va continua sa existe si dupa achizitie. Ceea ce inseamna ca Mayer i-a promis ui David Karp, CEO al retelei de socializare, sa continue sa pastoreasca produsul sau de blogging cu o crestere uluitoara, fara a integra fortat alte proprietati de continut ale Yahoo.
 
Daca deal-ul se va incheia la suma uriasa de 1 miliard de dolari ar fi cea mai mare astfel de achizitie de cand Facebook a cumparat Instagram anul trecut.
 
ultimele date oferite de Quantcast arata ca Tumblr are 184 de milioane de vizitatori unici si 12,1 miliarde de vizualizari de pagina. Si asta numai luna trecuta.
 
In ciuda acestor numere impresionante, Tumblr nu are incasari uriase si, tocmai de aceea, lumea se intreaba daca Yahoo aluat o decizie inteleapta. Dar afacerea este una profitabila pentru ambele parti: Yahoo va castiga o audienta mai mare, iar Tumblr va pune mana pe bani si timp pentru a dezvolta ideea.
 
In plus, cumpararea Tumblr va ajuta Yahoo sa rezolve una dintre cele mai mari probleme ale sale: platformele mobile. In urmatorii ani, din ce in ce mai multi oameni vor accesa internetul via platforme mobile, ceea ce este o veste proasta pentru Yahoo care este rar accesat de pe aceste platforme. Tumblr, in schimb, nu este la fel de tare ca Facebook in aceasta privinta, dar bate Yahoo.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016