Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Zuckerberg a spus START turneului de prezentare pentru IPO-ul Facebook

Tags: zuckerberg, facebook, ipo facebook, listare, instagram

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a dat startul turneului de prezentare pentru oferta publica initiala a Facebook, programata pentru vineri, pe 18 mai. A avut loc o intalnire cu cu bancherii de pe Wall Street, caci CEO-ul in hanorac, blugi si adidasi vrea sa atraga de la investitori vreo 10,6 miliarde de dolari prin oferta publica initiala, conform WSJ.com.
Intreaga companie ar urma sa fie evaluata pana la 96 miliarde de dolari. Seful Facebook, in varsta de 27 de ani, a fost insotit de directorul financiar, David Ebersman, si de directorul operational, Sheryl Sandberg.

Analistii au afirmat ca amploarea evenimentului organizat luni in SUA semnaleaza un interes foarte ridicat pentru una dintre cele mai importante listari in sectorul IT in ultimii ani. Sute de investitori au luat cu asalt Sheraton Hotel din Manhattan, formand o coada la intrare, supravegheati de politie si organizatori. Evenimentul, organizat in sala de bal a hotelului, a fost planificat pentru 400 de persoane, dar a strans peste 500 de investitori si analisti.

Participantilor le-au fost cerute mai multe acte de identificare si au fost verificati pe o lista de nume. In orice caz, toata lumea a fost martora celebritatii retelei si fondatorului ei, caci sute de camere de luat vederi au invadat spatiul, la fel si sute de curiosi. Prezentarea lui Zuckerberg fusese pregatita sa aiba loc la etajul al doilea al hotelului new yorkez, dar auditoriul nu a incaput in sala si a stat pe scari, multimea ajungand la etajul unu si apoi coborand pana in strada. 

Zuckerberg a stat cam o ora si jumatate la intalnire si a parut un pic stingher, spun vocile rele. “As face-o inca o data”, a spus el despre achizitia Instagram care a nascut multe controverse, din cauza faptului ca start-up-ul nu face inca niciun ban.

Reteaua de socializare Facebook infiintata de Zuckerberg in urma cu opt ani, in prezent cea mai mare din lume, a indicat un interval de pret pentru listare de 28-35 dolari pe actiune, evaluand compania la 77-96 miliarde de dolari. Cea mai ridicata evaluare a unei companii americane ii apartine lui United Parcel Service care a fost apreciata, in 1999, la 67 de miliarde de dolari. Multi investitori considera ca Facebook va creste intervalul de pret pe parcursul turneului de prezentare, putand chiar sa ajunga si la 140-160 miliarde de dolari.

Roadshow-ul va continua, in urmatoarele doua saptamani, in orase mari, cum a fi Chicago, Boston si San Francisco.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016