Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Zuckerberg, tradat de propria creatie: Facebook i-a afisat poze private

Tags: facebook, virus, mark zuckerberg, securitate date, confidentialitate, utilizatori

Problemele privind securitatea datelor pe Facebook sunt vechi si totusi de actualitate. Dar mai interesant este faptul ca acestea nu actioneaza discretionar, influentand atat activitatea utilizatorilor obisnuiti, cat si pe cea a creatorului retelei, Mark Zuckerberg. Sa fie oare un semnal?
Zuckerberg s-a trezit cu fotografii private la vedere dupa ce un virus informatic a atacat reteaua. Dar primii care s-au sesizat nu au fost nicidecum tehnicienii Facebook, ci membrii unui club de body building.
Virusul se instalase intr-o optiune lansata recent de Facebook ce permitea utilizatorilor sa raporteze postari multiple cu un continut neadecvat. De exemplu, in cazul calificarii unei fotografii drept indecenta si cu un continut pornografic, sistemul iti dadea automat acces la un alt set de fotografii ale utilizatorului pentru a decide daca si acestea sunt neadecvate. Toate acestea fara ca cel care le-a postat sa primeasca vreo intiintare.
Pentru a remedia problemele, Facebook a renunat cu totul la aceasta optiune, insa in perioada in care a fost activa, virusul a reusit sa faca publica o serie de fotografii private ale lui Mark Zuckerberg, care au fost salvate de catre un utilizator si postate apoi pe blogul personal.  

Spre dezamagirea unora, fotografiile nu sunt nici inadecvate, nici scandaloase, insa intamplarea in sine amplifica inca si mai mult semnul de intrebare asezat alaturi de ideea de securitate a datelor pe Facebook.
Recent, compania a cazut la pace cu reprezentantii Comisiei Federale pentru Comert (Federal Trade Commission – FTC), angajandu-se sa rezolve toate problemele legate de siguranta si confidentialitate. Totusi, primul semn nu este unul promitator.  

Mark Zuckerberg

Zuckerberg mancand puiul pe care pare sa-l ucis cu propriile maini (vezi mai sus).

Loving: Mark Zuckerberg is pictured with his long-time girlfriend Priscilla Chan playing with their puppy

Mark Zuckerberg alaturi de prietena lui din vremuri imemoriale, Priscilla Chan, si catelul lor.

Girl and boy: Some of the photos can be viewed publicly on Facebook, but others are said to be secret

Big names: Mr Zuckerberg is pictured speaking to President Barack Obama, with Google executive chairman Eric Schmidt in the background. The late former Apple CEO Steve Jobs was also at the meeting

Dinner party: Mr Zuckerberg and Miss Chan are pictured with friends and their puppy inside their kitchen
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016