Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 calitati ale unui antreprenor de succes

Tags: antreprenori, startup, afacere de succes, obiective

Nu oricine are calitatile necesare pentru a porni un startup. Un antreprenor de succes este dinamic si intreprinzator, atent la detalii si extrem de concentrat asupra atingerii obiectivelor. La inceput de drum, fiecare fondator de startup trebuie sa parcurga mai multi pasi si sa realizeze sarcini multiple, care includ functii de PR, HR, vanzari, marketing sau design.
Anumite calitati sunt esentiale oricarui antreprenor de succes. Iata care sunt acestea, potrivit StrengthsFinder:
 
1. Capacitatea de a lua decizii. Antreprenorii de succes sunt cei care fac ca lucrurile sa se intample, transformand gandurile in actiuni. Acestia sunt lideri prin definitie, punand bazele echipei, stabilind directia strategica, organizand intalniri, si asa mai departe. Acesti oameni sunt tot timpul in cautare de ceva nou, fiind deseori nerabdatori.
 
2. Adaptabilitate. Antreprenorii de succes adopta o atitudine relaxata, pozitiva. Acestia traiesc in prezent, luand lucrurile asa cum sunt. Acesti oameni stiu ca putine lucruri merg conform planului si, prin urmare, trebuie sa se adapteze pietei in continua schimbare, inovatiilor. Acesti oameni au curajul sa isi schimbe complet strategia, in functie de cerintele pietei, si nu se tem de necunoscut.
 
3. Strategie. Gasirea de metode alternative, identificarea modelelor, depistarea elementelor relevante dintr-o sumedenie de elemente neimportante – toate acestea tin de caracterul strategic. Acest caracter separa oamenii cu idei bune care insa nu reusesc sa le puna in aplicare, de cei care au cu adevarat succes in indeplinirea obiectivelor.
 
4. Disciplina. Oamenii disciplinati adora rutina si sunt extrem de bine organizati. Le place sa creeze ordine, nu dezordine. Avand in vedere numarul mare de responsabiliti si de provocari pe care le are de infruntat zilnic, un antreprenor de succes trebuie sa isi impuna o anumita rutina pentru a putea conduce afacerea. Startup-urile de succes nu sunt construite din pura intamplare sau noroc, ci au la baza o structura si o disciplina bine puse la punct.
 
5. Putere de concentrare. Oamenii de succes isi stabilesc obiectivele in mod clar si apoi iau toate masurile necesare pentru a nu se abate de la planul stabilit. Acestia isi prioriteaza sarcinile, apoi actioneaza. Chiar daca au zeci sau sute de lucruri de realizat intr-o zi, acestia se concentreaza asupra celor cu adevarat importante si se asigura ca sunt indeplinite in mod corespunzator.
 
Infiintarea unei companii poate fi una din cele mai provocatoare experiente din viata. Daca te concentrezi insa asupra lucrurilor cu adevarat importante si nu iei in seama micile abateri, iti vei dubla sansele de succes. 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016