Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inselatorie online prin Okazii.ro

Tags: okazii.ro, inselatorie, comert online, teapa okazii.ro, infractiuni informatice

Comertul online e rapid, facil si la indemana, insa are pericolele si capcanele lui. O astfel de capcana a fost pentru cateva sute de oameni si site-ul Okazii.ro, unde si-a facut cuib o grupare specializata in comiterea de infractiuni informatice.
Sapte tineri care si-au facut conturi pe Okazii.ro au inselat sute de clienti din toate judetele tarii prin intermediul celui mai mare site de comert online din Romania.

Gruparea infractionala au reusit, din vara anului trecut pana acum, sa obtina aproximativ 500 milioane de lei din vanzarea fictiva a telefoanelor mobile prin site-uri de profil, informeaza dailybusiness.ro

Trei dintre ei au creat aproximativ 700 de conturi pe site-ul de vanzari, prin care expuneau la vanzare mai multe tipuri de telefoane mobile – iPhone 5, iPhone 4, Samsung Galaxy S3 si HTC X ONE - pe care nu le detineau in realitate si pe care "le vindeau" la preturi cuprinse intre 1.000 si 2.000 de lei.

In cele din urma, afacerea a fost demascata, iar trei dintre infractori a fost retinuti marti de lucratorii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate.

Pentru a evita astfel de situatii in viitor, reprezentantii Okazii.ro ii sfatuiesc pe utilizatori sa aleaga produse ce au garantia de livrare, sa verifice calificativele vanzatorului si sa nu trimita bani in avans, sa fie atenti la oferta si sa discute toate aspectele cu vanzatorul.
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

zbrcdg 26-Ian-2013 11:21:16
De ce Amazon.com ( .uk, .fr, etc.) nu intampina astfel de probleme?

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016