Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ochii nu tradeaza un mincinos, insa exista alte 5 semne prin care poti detecta minciuna

Tags: persoane mincinoase, minciuni, detectarea minciunii, ezitare, miscarile ochilor, nlp

De zeci de ani incoace, expertii au fost convinsi ca miscarile ochilor pot trada o persoana mincinoasa. Cele mai noi teste video indica insa ca acest lucru nu este adevarat.
Multi psihologi sunt de parere ca o persoana care priveste in partea dreapta sus inseamna ca minte, iar cand priveste in partea stanga sus, spune adevarul. Aceasta legatura dintre miscarile ochilor si minciuna este un element cheie al programarii neuro-lingvistice, care isi doreste sa imbunatateasca viata oamenilor prin tehnici psihologice.
 
Conform acestei teorii predate in programarea neuro-lingvistica, atunci cand o persoana priveste in dreapta sus, aceasta vizualizeaza un eveniment imaginar sau „construit” pe loc. In schimb, atunci cand priveste in partea stanga sus, o persoana vizualizeaza o amintire reala. Din acest motiv, se crede ca mincinosii privesc in partea dreapta sus.
 
Aceasta idee a fost testata recent prin filmarea mai multor voluntari si inregistrarea miscarilor ochilor, atat cand spuneau adevarul, cat si atunci cand minteau. S-a demonstrat ca nu exista nicio legatura intre miscarile ochilor si minciuna.
 
Chiar daca aceasta teorie atat de vehiculata pana acum se pare ca nu este reala, specialistii sustin ca exista alte cinci moduri dovedite de a detecta un mincinios:
 
1. Utilizarea mai putin frecventa a cuvintelor „eu”, „mie”, a/al/ale mele”
Persoanele care mint trebuie sa se concentreze asupra povestii pe care o concep si vor folosi mai rar pronume personale la persoana intai singular.
 
2. Ezitarea
Mincinosii ezita sa raspunda imediat si isi aleg mai greu cuvintele. Fiti atenti la raspunsurile evazive si incomplete.
 
3. Lipsa altor miscari ale corpului
Atunci cand mint, oamenii au tendinta sa nu isi miste prea mult corpul deoarece sunt foarte concentrati sa para credibili. Ar trebui sa iti trezeasca suspiciuni o persoana care ramane nemiscata cand incearca sa spuna ceva.
 
4. Pauzele frecvente
Persoanele care mint trebuie sa se gandeasca la ce vor spune inainte sa vorbeasca. Atunci cand cineva raspunde greu, este foarte posibil sa isi calculeze miscarile si sa minta.
 
5. Atingerea gurii
Un mincinos se poate da de gol prin atingerea gurii sau a parului in timp ce vorbeste. Persoanele mincinoase isi vor misca mainile mai mult decat cele care spun adevarul.

Sursa: Daily Mail
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 5 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016