Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rabla pentru haine: H&M ofera imbracaminte noua la schimb cu cea veche

Tags: h&m, imbracaminte veche, vouchere, rabla, reciclare haine

Retailer-ul fashion Hennes & Mauritz , cunoscut publicului larg ca H&M, intentioneaza sa lanseze varianta textila a programului "Rabla'. Asa se face ca, incepand din acest an, compania va oferi vouchere de cumparaturi in schimbul hainelor vechi, relateaza agentia Reuters.
"Incepand din luna februarie 2013, clientii vor putea sa aduca hainele vechi in magazinele H&M din toate cele 48 de piete unde suntem prezenti. Orice articol de imbracaminte, indiferent de brand si starea sa va fi acceptat, iar clientii vor primi in schimbul lui un voucher”, spun reprezentantii companiei.

Imbracamintea colectata va fi apoi preluata de I:Collect, o companie de reciclare cu acoperire mondiala, care le va transporta catre o fabrica de sortare din Germania. Produsele vor putea fi folosite ulterior fie pentru realizarea altor haine, fie pentru alte articole textile precum carpe de curatat sau materialele izoliere necesare in industria auto.

H&M, al doilea cel mai mare retailer de imbracaminte dupa grupul spaniol Inditex, care detine marci precum Zara, Bershka, Stadivarius, Pull&Bear, este prima companie de imbracaminte din lume care lanseaza o astfel de initiativa.

Reprezentantii companiei spun ca tone de textile sunt aruncate in fiecare an, desi 95% dintre haine ar putea fi refolosite.
 
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016