Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romani, pregatiti telefonul mobil! De anul acesta veti face plati cu el

Tags: plata cu telefon mobil, plata mobile contactless, visa, plata contactless

Mai multe banci comerciale din Romania vor lansa in acest an servicii de plata cu telefonul mobil, potrivit directorului general al Visa Europe pentru Romania.
"Sunt angajate mai multe discutii deja cu bancile pentru lansarea platilor cu telefonul mobil. Tot ce pot sa va spun este ca sunt cateva banci care vor lansa platile cu telefonul mobil in acest an. Le lasam pe ele sa anunte la momentul potrivit", a spus Catalin Cretu, citat de Medifax.

La finalul anului trecut, in Romania, existau 1.300 de terminale cu tehnologie contactless. Visa estimeaza insa o crestere rapida a numarului de terminale, care va ajunge la 10.000 pana la sfarsitul acestui an, reprezentand circa 10% din reteaua de comercianti care accepta plata cu cardul, in prezent de 96.000.

Numarul tranzactiilor contactless in Europa s-a majorat de patru ori in 2012 fata de anul precedent si Visa Europe se asteapta ca aceasta crestere sa se mentina si in acest an.

Numarul furnizorilor de servicii de plata mobile contactless din Europa va ajunge la 40 in 2013. Totodata, aproximativ 80 de tipuri de telefoane inteligente vor fi certificate de Visa pentru realizarea de plati contactless pana la sfarsitul acestui an.
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016