Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vodafone si Telefonica isi unesc fortele pentru suprematie pe piata din Anglia

Tags: vodafone, telefonica, retea telefonie mobila, fuziune vodafone, t-mobile

Reprezentanti ai companiilor Telefonica si Vodafone au declarat saptamana aceasta ca isi vor uni retelele in incercarea de a construi o noua platforma care sa devina astfel un competitor de seama pentru liderul actual al pietei din Marea Britanie, Everything Everywhere, retea formata in urma asocierii dintre T-Mobile si France Telecom.
Fuziunea celor doua companii se va face insa doar in ceea ce privestea reteaua mobila, incercand astfel sa creasca eficienta si viteza de functionare a unei noi retele si sa diminueze costurile. In acelasi timp, puterea de acoperire a noii retele se va mari considerabil.

Reteaua de telefonie mobila din Europa e formata din aproximativ 60 de operatori majori, aceasta infrastructura avand o densitate de trei ori mai mare decat cea din America de Nord si Asia.

Vodafone imparte deja reteaua din Spania cu aceeasi companie, iar in Cehia Vodafone colaboreaza cu T-Mobile.

Piata saturata din Europa l-a determinat si pe operatorul norvegian Telenor sa colaboreze cu Tele2, o companie suedeza de telefonie mobila. Multe dintre aceste asocieri se concentreaza asupra unei functionari mai bune, indiferent de locul in care se afla abonatul. Astfel, in momentul in care mai multe retele functioneaza in cadrul aceluiasi canal, comunicarea se face la un nivel imbunatatit si costuri reduse.

In prezent, niciuna dintre cele doua companii nu a discutat despre planuri de fuziune completa, fiind vorba astfel doar despre impartirea si imbunatatirea unui canal unic de telefonie mobila.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016