Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

​Google data in judecata privind urmarirea ilegala a utilizatorilor

Tags: proces google, urmarire utilizatori

Google este acuzata intr-un proces din Statele Unite ca urmareste in mode ilegal miscarile a milioane de utilizatori de telefoane iPhone dar si cele cu sistemul Android, chiar daca acestia folosesc o setare pentru a preveni acest lucru.
Potrivit unei plangeri inregistrate la sfarsitul saptamanii trecute, Google sustine in mod eronat ca oamenii nu vor fi urmariti daca opresc functia ”Location History” si le incalca viata privata prin monitorizarea si stocarea miscarilor acestora.

”Google a afirmat ca un utilizator poate opri oricand istoricul locatiei. Cu functia Location History oprita, locurile unde mergeti nu mai sunt stocate. Acest lucru nu este adevarat”, potrivit plangerii inregistrate la tribunalul federal din San Francisco.

Reclamantul, Napoleon Patacsil din San Diego, vrea sa obtina statul de proces colectiv in numele utiizatorilor de telefoane cu sistem Android si de iPhone-uri care au oprit functia de urmarire.

Patacsil solicita despagubiri nespecificate pentru incalcarea de catre Google a legislatiei din California referitoare la confidentialitatea datelor si a intruziunii in viata privata a oamenilor.

Urmarirea deplasarii oamenilor de catre Google a fost descrisa pe 13 august intr-un articol al Associated Press, potrivit caruia faptul a fost confirmat de cercetatori ai Princeton University.

Reprezentantii Google nu au raspuns luni solicitarilor de comentarii.

Patacsil sustine ca Google l-a urmarit ilegal prin intermediul telefonului sau cu sistemul Android si ulterior prin intermediul iPhone-ului sau pe care a descarcat unele aplicatii ale Google.

Potrivit acestuia, obiectivul principal al Google este de a monitoriza utilizatorii de telefoane si sa permita unor terte parti sa faca acest lucru, arata News.ro. 
Autor: Florin P. Amariei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016