Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 lucruri aparent inocente care iti scurteaza viata

Tags: moarte prematura, obiceiuri proaste, obiceiuri nesanatoase, excese, cauze ale mortii premature

Stim cu totii ca obiceiurile nesanatoase ne scurteaza viata. Exista insa si anumite lucruri care nu ne-am astepta niciodata sa ne influenteze durata vietii. Business Insider a intocmit o lista cu 10 astfel de lucruri suprinzatoare care conduc la o moarte prematura.
 
1. Sa fii prea macho
Conform unui studiu citat de Alternet, barbatii cu o gandire rigida, traditionalista (spre exemplu, cei care cred ca barbatii ar trebui sa munceasca, iar femeile sa stea acasa) sunt cu 46% mai putin dipusi sa se ingrijeasca de sanatatea lor decat ceilalti barbati. Prin urmare, acesti barbati mor mai tineri.
 
2. Popcorn la cuptorul cu microunde
Popcorn-ul care se prepara la cuptorul cu microunde contine o substanta chimica denumita diacetyl care poate cauza o afectiune a plamanilor.
 
3. Sanii prea mari
Femeile cu sani foarte mari sunt mai predisupuse la dureri de articulatii, dureri de cap, operatii de reconstructie, obezitate si diabet, rezulta dintr-un studiu citat de Daily Mail.
 
4. Sa te pensionezi prea devreme
Persoanele care se pensioneaza la 55 de ani sunt cu 89% mai predispuse sa moara in urmatorii 10 ani de la pensionare decat cele care se pensioneaza la 65 de ani, conform unui studiu Shell. Acest lucru se datoreaza sanatatii subrede, lipsei de activitate si lipsei unui scop in viata.
 
5. Sa nu iti cureti dintii cu ata dentara
Daca nu iti cureti dintii cu ata dentara risti sa dezvolti o boala cardiovasculara, care iti poate scurta viata cu pana la 6 ani.
 
6. Sa iei somnifere
Pacientii carora le sunt prescrise somnifere sunt de 4,6 ori mai predispusi sa moara prematur decat cei care nu iau somnifere, rezulta dintr-un studiu citat de Daily Mail. De vina sunt ingredientele periculoase din somnifere: sedative, barbiturice si benzodiazepine.
 
7. Sa privesti prea mult la televizor
Daca obisnuiesti sa petreci doua ore pe zi in fata televizorului, viata ti se scurteaza cu 1,4 ani, rezulta dintr-un nou studiu privind comportamentul sedentar.
 
8. Sa dormi prea mult
Persoanele care dorm 8 ore pe noapte mor mai repede decat cele care dorm doar 6 sau 7 ore. Dormitul excesiv este asociat diabetului, durerilor de cap, depresiei si bolilor de inima.
 
9. Sa pierzi vremea in trafic
Din cauza stresului si a inactivitatii, cei care obisnuiesc sa petreaca mult timp in trafic sunt predispusi la obezitate si hipertensiune arteriala.
 
10. Sa consumi carne rosie in exces
Persoanele care consuma carne rosie zilnic sunt cu 30% mai predispuse la o moarte prematura. Carnea rosie si carnea procesata cauzeaza boli cardiovasculare si cancer.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016