Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt dorintele secrete ale tinerilor din China si India

Tags: tineri, china, india, adrian fisk, ispeak, oameni, proiect

Titlul pare a fi o utopie, asa-i? Cum am putea afla cu adevarat ce se afla in mintea unor tineri dintr-o tara in care Internetul este restrictionat, Facebook-ul un vis frumos, iar filmele de la Hollywood restrictionate? Fotograful Adrian Fisk a calatorit 2.700 de kilometri, din China pana-n India, pentru a descoperi ca, in esenta, majoritatea tinerilor sunt, in esenta, la fel.
Fisk locuia in India cand si-a dat seama ca nu stie nimic despre tinerii din tara invecinata, China. A aprofundat subiectul si a dat peste o statistica interesanta: in China si India la un loc exista peste 1,2 miliarde de tineri sub 30 de ani.

Concluzia artistului: daca va putea face o radiografie a mintii acestor oameni, va intra in posesia unui fotografii a viitorului lumii. A pornit asadar la drum, pentru a arata lumii intregi sufletul acestor milioane de necunoscuti.

A initiat proiectul "iSpeak" in China in 2008. Proiectul consta in portrete ale femeilor si barbatilor din China, cu varste intre 16 si 30 de ani, suprinsi in mediul lor natural. Fiecare a primit o foaie mare alba pe care sa-si scrie mesajul ce vor sa-l transmita lumii.
 
In 2010, Fisk si-a extins proiectul iSpeak si in India. Intre timp, proiectul a devenit un fenomen viral in China, blogurile si media discutand despre importanta lui.

iSpeak va continua in alte 25 de tari, umatorul continent tinta fiind Africa.
PROCESUL

Fisk a calatorit prin China o perioada de 30 de zile, impreuna cu un traducator, si a selectat la intamplare oameni pe care i-a vazut pe strazi, muncind la ferme sau care stateau langa el la cafenea. Initial, majoritatea spuneau "Ce-ai vrea sa scriu?". Raspunsul autorului proiectului: "Este vorba despre tine".

In orice caz, pentru ca majoritatea omenilor tindeau sa scrie "China este o tara mareata, iar eu imi doresc sa fiu bogat", Fisk a schimbat si adaptat intrebarile: "La ce te gandeai acum doua ore?", "Ce vei face maine?", "Cum te intelegi cu parintii?".
Uneori, a fost nevoie de crearea unor adevarate relatii, pentru ca subiectii sa se deschida. 
 
Va prezentam mai jos cateva dintre pozele realizate:

Alex Li, 22 de ani, student la Comert International, provincia Guangdong: "Nu-mi pot planifica destinul. Prin urmare, nu-mi planific viitorul".

Alex Li, 22. Student international economic trading. Guangdong Province.

Zhang Xiang Yun, 24 de ani, proaspat intors de pe uns antier de constructii, provincia Gansu. (Analfabet): "Vreau ca dezvoltarea economica la sate sa fie mai buna si mai rapida".

Zhang Xiang Yun, 24. Just returned to the village from migrant construction work. Gansu Province. (Illiterate) 'I want the economic development of the village to be better and faster.'

Lim, 22 de ani, student la Studii politice, Beijing: "Nu judecati China dupa ceea ce cititi in presa, pentru ca adevarata China nu este in ziare".

Lim, 22. Student of party politics. Beijing.
 
Meng Hai Lin, 29 de ani, inginer telefonie mobila, Beijing: "De ce trebuie sa ne casatorim?"

Meng Hai Lin, 29. Mobile phone Engineer. Beijing.

Bharati, 23 de ani, Bombay. Prostituata, are un copil si este insarcinata cu al doilea. Analgabeta :"Ca si voi, ne dorim aceleasi lucruri in viata".

Bharati, 23. Muslim. Bombay. Prostitute - Has one child and is pregnant with another. Illiterate - 'Like you, we need the same things in life.'

Ronjay Bhattacharyya, 19 ani, hindus, student la Drept: „Suntem evoluati. Dati-ne o sansa!"

Ronjay Bhattacharyya, 19. Hindu. Assam. Law Student.
 
 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016