Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cei mai inteligenti 10 oameni din lume

Tags: cei mai destepti oameni din lume, top 10, iq, inteligenta, cei mai inteligenti

Inteligenta este relativa. Conteaza mai mult nivelul IQ-ului sau realizarile relevante intr-un anumit domeniu? Acest aspect este supus dezbaterii. Insa va prezentam mai jos 10 dintre cele mai destepte persoane din lume in momentul de fata, conform Huffington Post.
James Woods
Varsta: 65 de ani
Actorul American este un adevarat geniu. Acesta are un IQ de 180, a castigat 3 premii Emmy si a primit doua nominalizari la Oscar. Woods s-a inscris la UCLA inainte sa termine liceul, dorind sa urmeze algebra lineara, insa a devenit la scurt timp actor si a renuntat la scoala.
 

Terrence Tao
Varsta: 37 de ani
Acesta are un IQ impresionant de 230, fiind unul dintre cei mai destepti oameni din lume. La varsta de 2 ani, acesta era capabil sa rezolve calcule aritmetice simple, iar la varsta de 9 ani urma cursuri de matematica la nivel universitar. Tao a fost cel mai tanar participant la Olimpiada Internationala de Matematica, unde a castigat medalia de aur la varsta de 13 ani. Acesta a realizat pana in prezent peste 230 de lucrari.
 

Cristopher Hirata

Varsta: 30 de ani
Acesta are un IQ de 225 si a fost cel mai tanar american care sa castige o medalie de aur la Olimpiada Internationala de Fizica. La varsta de 16 ani, acesta colabora cu NASA, iar la varsta de 22 de ani a obtinut doctoratul in astrofizica la Universitatea Princeton.
 

Judit Polgar
Varsta: 36 de ani
Aceasta a fost un copil minune, devenind, la varsta de 15 ani, cea mai tanara campioana la sah. Aceasta are un IQ de 170.
 

Sir Andrew Wiles
Varsta: 59 de ani
Avand un IQ de 170, matematicianul a castigat 15 premii importante si a reusit sa rezolve „Ultima teorema a lui Fermat”, considerata a fi cea mai dificila problema de matematica din lume.
 

Gary Kasparov
Varsta: 49 de ani
Cu un IQ de 190, Kasparov a fost cel mai tanar campion mondial la sah, la varsta de 22 de ani.
 

Rick Rosner
Varsta: 52 de ani
Avand un IQ de 192, Rosner nu este un geniu obisnuit. Acesta a avut diverse job-uri „trasnite”: stripper, chelner pe rotile sau model nud.
 

Paul Allen
Varsta: 59 de ani
Cu un IQ de 170, co-fondatorul Microsoft, Paul Allen, are o avere estimata la 14,2 miliarde de dolari, fiind a 48-a cea mai bogata persoana din lume.
 

Kim Ung-Yong

Varsta: 50 de ani
Un alt copil minune, cu un IQ de 210. Acesta a lucrat pentru NASA inca din adolescenta, iar la varsta de 2 ani vorbea fluent patru limbi.
 

Stephen W. Hawking
Varsta: 70 de ani
Cel mai cunoscut geniu din aceata lista este Stephen Hawking, cu un IQ de 160. Acesta este renumit pentru cercetarile sale in domeniul fizicii teoretice si pentru cartile sale care ne-au schimbat conceptiile despre univers.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.43 din 5 - 7 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Mitix 04-Sep-2012 16:55:17
Un pusti cu sindrom Asperger are IQ-ul 170 la numai 12 ani. Se numeste Jacob Barnett si deja spune ca a gasit o neconcordanta in teoria relativitatii a lui Einstein.

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016