Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa iti transformi job-ul sezonier in unul permanent

Tags: job sezonier, job permanent, angajati permanenti, sarbatori de iarna

Din fericire, cel mai scump sezon de cumparaturi, cel al sarbatorilor de iarna, este in acelasi timp un moment prielnic pentru angajari, deoarece companiile cauta cu disperare muncitori sezonieri, care sa ii ajute sa indeplineasca in timp util cerintele clientilor exigenti.
Aceasta perioada este o oportunitate buna pentru a castiga cativa bani in plus inainte de sarbatori. Ideea este ca trebuie sa stii ce sa faci pentru a transforma un astfel de job sezonier in unul permanent. De aceea, voi prezent cateva idei care sa te ajute:
 
1. Arata ca esti valoros
Daca in perioada in care ai fost un angajat sezonier ai dovedit ca esti o persoana valoroasa pentru companie, care isi face treaba bine si aduce cateva idei creative, sefii s-ar putea sa aprecieze si sa fie tentati sa iti propuna sa ramai in firma ca angajat permanent.
 
2. Fa-te placut
Cel mai important este sa arati ca esti pregatit pentru munca si de asemenea sa iti faci noi prieteni. Trebuie sa ajungi la program fara sa intarzii, sa socializezi cu colegii de munca, sa te imbraci adecvat pentru a arata profesionist si sa fii optimist. Nu trebuie sa iti fie teama sa pui intrebari atunci cand nu intelegi ceva si sa iti arati interesul pentru castigul companiei. 
 
3. Aminteste-ti ca niciun efort nu este in zadar
Nu trebuie sa fii dezamagit daca in ciuda eforturilor tale nu ti s-a propus un post permanent. Poate sefii tai nu au bugetul necesar in aceasta perioada a anului pentru a face noi angajari, insa fii sigur ca te vor avea in vedere atunci cand un post va fi disponibil daca vei pastra contactul cu ei si daca ti-ai dovedit compententele cu adevarat.
 
4. Fii creativ atunci cand iti alegi job-ul sezonier
Multi oameni considera ca in perioada sarbatorilor si-ar putea gasi cu usurinta de lucru doar in domeniul vanzarilor sau al comertului cu amanuntul, insa nu este chiar asa. In perioada sarbatorilor de iarna este nevoie de muncitori suplimentari si in firmele de electrocasnice, de it, de design grafic, marketing, contabilitate, medicina sau farmacie si multe altele. Extinde-ti cautarea in mai multe domenii daca vrei sa gasesti ceva cu adevarat util.
 
5. Renunta la pretentii
Majoritatea angajatilor isi doresc sa fie liberi in zilele de sarbatoare, iar daca muncesc cer sa fie platiti dublu, insa trebuie sa iti amintesti ca pentru tine este o oportunitate de a demonstra sefului ca iti doresti sa faci parte cu adevarat din echipa lui, asa ca ar fi bine sa renunti la astfel de pretentii si generozitatea ta nu va trece neobservata.


 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016