Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa recrutezi cei mai buni candidati folosind continut video

Tags: recrutare, proces de selectie, candidati, job, descrierea jobului, cv in format video, clipuri video

Procesul de recrutare se dovedeste a fi ineficient? Atunci ar trebui sa scrutezi procesul de angajare si sa gasesti candidatii potriviti folosind continutul video postat online. Un studiu recent demonstreaza faptul ca 56% din populatie vizioneaza clipuri video online cel putin o data pe luna, folosind dispozitivele mobile. Luand in considerare numeroasele beneficii ale continutului video, tot mai multi recruteri apeleaza la aceasta tehnologie.
Cum poti folosi clipurile video pentru a grabi procesul de selectie? Iata cateva idei:
 
1. Fa-te cunoscut
Continutul video este ideal pentru a infatisa compania asa cum este in realitate. Candidatii interesati vor putea afla mai multe detalii despre companie sau cum arata o zi de lucru. Poti spune mult mai multe prin intermediul unui clip video decat prin intermediul unui paragraf scurt la sfarsitul descrierii postului.
 
Un exemplu bun este acest clip video cu buget redus realizat de Twitter. Cu toate ca este o parodie, Twitter reuseste sa transmita un mesaj puternic candidatilor.
 

 
2. Imbunatateste descrierea jobului
De multe ori, descrierea obisnuita a jobului nu ofera toate detaliile pe care un candidat si-ar dori sa le afle. Prin intermediul clipurilor video, recruterii pot realiza o descriere mult mai personala si mai obiectiva a mediului de lucru si a jobului in sine, intr-un timp mai scurt. Intr-un astfel de clip de recrutare, se poate discuta despre postul respectiv, companie, mediul de lucru si calitatile candidatului ideal. Clipurile video nu doar ofera o imagine mai reala si mai personala asupra companiei, ci si reusesc sa ofere mai multe informatii intr-un interval mai scurt de timp.
 
3. Intervievarea celor mai buni candidati
Clipurile video pot fi utile si in cadrul procesului de intervievare. Continutul online poate scurta semnificativ perioada de selectie a celor mai buni candidati. Iata cateva metode:
 
- CV-uri in format video – Candidatii pot folosi la randul lor continutul video pentru a se face remarcati. Iar o astfel de metoda este benefica si pentru recruteri, deoarece le permite sa evalueze mai eficient si mai devreme personalitatea candidatului si abilitatile sale de comunicare. Recruterii pot recunoaste astfel din timp care sunt candidatii potriviti pentru o pozitie anume.
 
- interviuri inregistrate – In cazul recruterilor care nu au suficient timp sa petreaca cu fiecare candidat in parte, interviurile inregistrate pot fi cu adevarat utile. Astfel, recruterii adreseaza intrebari candidatilor, iar acestia raspund prin inregistrari video. Cel mai important beneficiu al acestei metode este ca respectivele clipuri video pot fi vizualizate oricand, de catre orice membru al echipei sau manager, simplificand astfel procesul de recrutare.

- interviuri live - Acestea sunt interviuri realizate in timp real, prin intermediul platformelor video. Sunt evitate astfel costurile de transport, intarzierile si traficul aglomerat.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016