Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Este sau nu imoral? O agentie de publicitate ii transforma pe oamenii fara adapost in hotspot-uri Wi-Fi

Tags: experiment, oameni, fara adapost, hotspot wi-fi

12 barbati si o femeie din Statele Unite, toti fara adapost, au fost inclusi intr-un experiment de furnizare gratuita de acces la Internet, de catre agentia BBH Labs, din New York, anunta Business Insider.
Dupa cum ne putem imagina, multi voci s-au facut apoi auzite, criticand dezumanizarea persoanelor incluse in experimentul Homeless Hotspot (Hotspot fara adapost, n.r.), care au fost obligate sa poarte tricouri imprimate cu mesajul de mai jos:

EU SUNT [PRENUMELE RESPECTIVEI PERSOANE],
UN HOTSPOT 4G 
TRIMITEI MESAJ CU TEXTUL HH [NUMELE DE FAMILIE AL PERSOANEI]
LA NUMARUL 25827, PENTRU ACCES 
www.homelesshotspots.org

Conexiunea 4G este asigurata in schimbul sumei de doi dolari pentru 15 minute.

Proiectul a fost catalogat de opinia publica din America drept ofensator si ingrijorator. Agentia BBH a raspuns atacurilor prin intermediul unei postari pe blogul sau:

"In mod evident, se vorbeste exagerat de mult pe aceasta tema si, desi noi suntem demonizati, situatia in sine este una de bun augur pentru oamenii fara adapost vizati, caci ei nu mai sunt invizibili. Compania vrea sa sublinieze faptul ca nu vinde nimic, managerii hotspot (numele "functiei" acordate participantilor la experiment, n.r.) isi vor pastra profiturile si negam zvonul ca vom transforma totul intr-un reality show televizat".

BBH Labs a comparat experimentul cu proiectul prin care anumite ziare sunt vandute de cei fara adapost, dandu-le acestora posibilitatea sa-si spuna si punctul de vedere. Desi, in cazul de fata, managerii hotspot nu-si exprima nicio opinie.

Mai jos avem un filmulet cu Clarence care si-a pierdut casa in urma uraganului Katrina si care prezinta proiectul de mai sus. Dumneavoastra ce parere aveti?
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016