Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

FMI estimeaza pentru Romania o crestere economica mai mica decat cifra pe care a fost facut bugetul

Tags: crestere economica romania, relatii fmi romania, banca mondiala

Fondul Monetar International (FMI) estimeaza o crestere economica de 1,5% din PIB pentru anul 2013, fata de prognoza guvernului Ponta, care estima o crestere de 1,6%.
"Pentru 2013 cresterea se va regasi in jurul a 1,5% din PIB. Aceste cifre sunt relativ slabe. Dupa o criza dureaza mai mult ca economia sa-si revina", a declarat Erik de Vrijer, seful delegatiei FMI, care a subliniat ca in 2012 cresterea economica a fost zero.

Aceste declaratii au fost facute marti in cadrul unei conferinte de presa sustinute la finele misiunii de evaluare a acordului cu Romania.

Guvernul a anuntat ca ia in calcul o crestere economica de 2% din PIB pentru anul in curs, inca de la sfarsitul anului trecut.

Ministrul pentru buget, Liviu Voinea, a precizat ca executivul are in vedere doua scenarii privind evolutia economiei in 2013, un scenariu optimist cu o crestere economica intre 1,8% si 2% din PIB si un scenariu pesimist cu o crestere economica de 1,6% din PIB.

In plus, bugetul pe 2013 a fost fundamentat pe un "scenariu prudent", respectiv o crestere economica de 1,6% din PIB.

Mai mult decat atat, Banca Mondiala estimeaza de asemenea ca Romania va avea in 2013 o crestere economica de 1,5% din PIB.  

"La inceputul lui 2012 a fost o iarna grea care a daunat grav economiei, a fost si o recolta proasta, dar si implementarea reformelor si aborbtia fondurilor europene nu a fost atat de rapida. Progrese importante au fost inregistrate, deficitul bugetar a fost redus, iar acum Romania se gaseste aproape pe taram sigur", a adaugat de Vrijer.  





Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016