Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Kony 2012 ne da lectii de video marketing

Tags: kony 2012, video marketing, marketing viral, distribuire, clipuri video

Kony 2012, clipul video care a reusit sa adune 75 de milioane de vizitatori in doar o saptamana de la lansarea pe YouTube, ne ofera cateva lectii importante referitoare la video marketing.
Clipul, care dureaza 30 de minute, fusese distribuit pe Facebook de 7,6 milioane de ori pana duminica trecuta si fusese introdus in peste 6.200 de bloguri. Conform Google News, aproape 5.000 de site-uri de stiri au scris despre acesta.
 
Iar succesul incredibil al acestui clip i-a determinat pe mai multi cercetatori sa incerce sa identifice care sunt emotiile care stau la baza acestui numar impresionant de distribuiri online.
 
Iata ce au descoperit acestia:
 
-         Majoritatea clipurilor video sunt fie amuzante, fie plicitisitoare, insa acestea nu sunt in general cele mai propagate. Acest lucru explica de ce majoritatea clipurilor nu ajung virale.
 
-         Clipurile video care provoaca rasul, plansul, furia sau socul puternic sunt cel mai des distribuite. Continutul care ne face sa radem sau sa plangem, nu doar sa zambim sau sa ne posomoram, este cel care ne provoaca sa il distribuim la randul nostru.
 
-         In general, clipurile video care evoca emotii pozitive (uimire, fericire, inspiratie, ilaritate) au sanse mai mari sa fie distribuite decat cele care evoca emotii negative (dezgust, soc, frustrare, tristete, furie).
 
Ce inseamna acest lucru mai exact? Cu cat emotia este mai puternica, cu atat este mai probabil ca respectivul clip sa fie propagat. Rasul este nu doar cel mai bun medicament, dar este si modul prin care ii poti convinge pe altii sa iti distribuie continutul mai departe, acesta fiind principala emotie care determina oamenii sa propage un anumit continut.
 
De asemenea, ar trebui sa fim atenti atunci cand alegem furia ca emotie predominanta intr-o campanie deoarece riscam sa iritam publicul si sa ne facem mai mult rau decat bine. Emotiile pozitive sunt mult mai bine primite decat cele negative. In general, ar trebui sa stabilim ce emotie dorim sa starnim in randul privitorilor si apoi sa o exageram putin. Iar campaniile soc se pare ca nu mai au de mult efectul dorit, acestea fiind distribuite mult mai rar.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016