Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sa fii productiv inseamna sa faci lucruri mai putine, nu mai multe

Tags: potential maxim, concentrare pe obiective, incerci sa fii productiv

Muncesti din greu pentru a fi productiv? Poate deja ai renuntat la televizor si la radio si incerci sa lucrezi la proiecte chiar si in pauza de masa pentru a obtine randamentul dorit.
Aceste lucruri te pot ajuta sa economisesti timp, insa incercarile disperate de a face lucruri marete intr-un timp scurt te pot incurca mai mult decat crezi. Iata de ce:

1. Te poti imbolnavi

Oricat de mult ar conta pentru tine sa fii productiv, sa ai rezultate minunate si sa primesti feedback-uri importante, sanatatea ta trebuie sa fie pe primul loc. Daca te imbolnavesti muncind din greu si vei avea nevoie de un concediu de odihna, nu numai ca nu iti poti duce la bun sfarsit obiectivele, dar nici nu te vei bucura de roadele muncii tale. O viata sanatoasa inseamna odihna suficienta si timp pentru distractie. Asta inseamna sa dormi sapte-opt ore pe noapte si sa iti pastrezi putin timp si pentru intalniri cu prietenii si iesiri in oras, chiar daca ti se pare ca asta inseamna timp pierdut si te face sa te simti neproductiv. De asemenea, este aproape obligatoriu sa iti pastrezi putin timp in fiecare zi pentru a gati si consuma alimente sanatoase.

2. Te poti concentra pe lucruri gresite

Daca esti ingrijorat constant pentru cat de productiv esti, risti sa iti concentrezi atentia asupra lucrurilor mai putin importante. Trebuie sa oferi prioritate lucrurilor cele mai importante. In plus, obsesia pentru productivitate poate conduce catre castiguri pe termen scurt, in detrimentul castigurilor pe termen lung.

3. Nu vei lucra la potential maxim

Daca te imparti intre mai multe sarcini in acelasi timp pentru a fi cat mai productiv, risti sa nu indeplinesti nici macar una asa cum ar trebui. Sa faci mai multe lucruri in acelasi timp este in regula, insa cand te simti epuizat este mai bine sa renunti, ori sa te concentrezi doar pe unul sau doua proiecte care au prioritate si sa le acorzi atentia necesara.

4. Fa mai putine lucruri, incepand de azi

Daca ai devenit deja stresat de incercarea de a bifa cat mai multe obiective in paralel, trebuie sa te gandesti ca este mai important modul in care indeplinesti fiecare obiectiv in parte. Nu stii la ce lucruri sa renunti? Iata cateva sfaturi:

a) Gandeste-te care dintre proiectele la care lucrezi este mai putin important si renunta la el, cel putin pentru o perioada temporara;
b) Revizuieste-ti lista cu obiective si alege care dintre ele are prioritate;
c) Ia-ti un ajutor de nadezdejde. Cu siguranta in lista ta cu lucruri "de facut" exista o multime de lucruri care trebuie realizate, dar nu neaparat de tine;
 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016