Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Telefonul te invata sa gandesti pozitiv

Tags: terapie, telefon, terapeut, psihoterapie, aplicatii terapeutice

Cand ne gandim la psihoterapie, ne imaginam aproape instantaneu acea canapea, pe noi intinsi si pe terapeutul nostru cu un pix si o foaie notandu-si marturisile noastre. Asa ca e normal ca psihoterapia prin intermediul telefonului sa para ceva paradoxal.


Cu toate acestea, in ultimii ani, cercetatorii au testat numeroase programe video care se axau pe eliberarea nervozitatii si combaterea depresiei. Rezultate recente arate ca acestia au reusit astazi sa creeze aceleasi programe si in formate care sa se preteze la telefoanele mobile de ultima generatie.

Aplicatiile terapeutice ar putea fi in curand disponibile in orice moment, astfel ca vom putea sa ne simtim ca la terapeut chiar si atunci cand suntem la metrou, cand asteptam la coada la magazin sau cand suntem acasa si vrem sa ne relaxam mai usor.

Exista insa si specialisti care nu se entuziasmeaza la gandul ca interactiunea umana va fi limitata prin aceste noi metode de terapie, considerand ca efectele ar putea fi mai degraba daunatoare decat benefice.

In paralel, astfel de aplicatii s-ar putea dovedi extrem de atragatoare pentru cei care in prezent nu sunt interesati de terapia traditionala, dar care au nevoie de mai mult decat de simple fraze de incurajare sau de sfaturi zen.

Aceste aplicatii isi propun sa modifice obiceiurile nesanatoase ale creierului, sa atenueze starile de anxietate si sa limiteze tendinta de a gandi negativ. Un exemplu in acest sens il reprezinta incercarea de a-i obisnui pe oameni sa nu mai acorde atentie chipurilor care par posomorate si sa se concentreze asupra lucrurilor pozitive. Astfel de terapii ar da insa rezultat daca vor fi folosite in mod frecvent.


Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016