Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ULTRAVIRAL: 100 milioane de vizualizari in doar 6 zile

Tags: kony 2012, filmul kony, campanie kony, invisible children

Nu este ultimul clip al extravagantei Lady Gaga, vreun talent proaspat descoperit si nici macar o reclama. Nu socheaza prin imagini, ci prin mesaj si nu e scabros, amuzant sau funest. Este insa tulburator, dramatic si mobilizator. Este „Kony 2012”.
Cu peste 100 de milioane de vizualizari in doar 6 zile, „Kony 2012” a devenit cel mai viral clip video din istorie. Este vorba despre un film documentar de 30 de minute care vorbeste despre Joseph Kony, liderul unei grupari rebele din Uganda. Lord’s Resistance Army (LRA) este acuzata de incalcarea drepturilor omului, incluzand aici crima, rapire, viol, mutilare si utilizarea copiilor pe post de soldati.
 
Documentarul a fost realizat de catre organizatia Invisible Children si este un apel adresat lumii intregi pentru a lua atitudine impotriva lui Joseph Kony, aflat pe lista criminalilor de razboi a Curtii Penale Internationale de la Haga.  

Potrivit Visible Measures, companie care analizeaza evolutia datelor pe internet, filmul despre Kony a depasit cu mult alte recorduri similare. De exemplu, videoclipul care prezinta prestatia concurentei Susan Boyle de la Britain’s Got Talent editia 2009 a atins 70 milioane de vizualizari in 6 zile si 100 milioane vizualizari in 9 zile. Pe de alta parte, reclama Old Spice cu Isaiah Mustafa a avut nevoie de 5 luni pentru a atinge 70 milioane de vizualizari.

Visible Measures Kony 100 Million Views

Datele oferite de Visible Measures se refera nu doar la clipul original, care are peste 74 milioane de vizualizari pe YouTube, ci la toate cele 750 filmulete repostate de alti utilizatori. Pe 8 martie, la trei zile dupa ce clipul a aparut pe YouTube, existau deja 200 de repostari.

De asemenea, clipul original are aproape 1.3 milioane de like-uri si 860.000 de comentarii. Iar acesta nu pare a fi decat inceputul.
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016