Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Viralul inspirat de Jobs: Merele care au schimbat lumea

Tags: viral, steve jobs, mar, apple, adam si eva, isaac newton

Dupa aflarea vestii mortii lui Steve Jobs, retelele de socializare au explodat de mantre preluate din discursul lui Jobs care au devenit rapid virale. E suficient sa mentionam "iSad", "America este Job-less", "cel mai bogat om din cimitir".
Pe langa acestea, a aparut viralul despre mere: "Trei mere au schimbat lumea: cel pe care Eva l-a mancat, cel care i-a cazut lui Newton in cap si cel pe care Steve Jobs l-a creat ".
 
Marul lui Adam si al Evei
 
"Pacatul originar" al omenirii este legat de fructul oprit, de marul din Copacul Intelepciunii din Rai. Adam a fost tentat de Diavolul ce a luat forma sarpelui, dar nu a fost convins sa guste din mar. Eva, in schimb, da, ea fiind cea care l-a “corupt” si pe Adam. Dumnezeu i-a alungat pe cei doi din Rai.
 
Marul lui Newton
 
Asezat la umbra unui mar, gandea, poate chiar la problemele gravitatiei, cand un fruct desprins din pom cade in fata lui. A fost, se pare, prima sugestie a unitatii gravitatiei universale. Ulterior, Newton a fost primul care a demonstrat ca atat caderea obiectelor pe suprafata Pamantului, cat si miscarea de rotatie a Lunii in jurul Terrei si a planetelor in jurul Soarelui sunt toate guvernate de una si aceeasi lege: cea a gravitatiei universale. 
 
Marul lui Newton a devenit celebru. Pomul era aratat pelerinilor care venerau din toate partile lumii, pana cand s-a desfacut de batranete; bucatile au fost impartite intre descendenti si admiratori, care le pastreaza ca relicve istorice, sacre.
 
Asa s-au pus fundamentele fizicii pentru urmatorii 200 de ani, dar s-a si construit si baza metodologiei stiintifice.
 
Marul lui Steve Jobs
 
Creata in 1976 de catre Steve Jobs si Steven Wozniak, intr-un garaj din sudul Californiei, si numita dupa casa de discuri care producea melodiile Beatles, grupul preferat al lui Jobs, in prezent, Apple este una din cele mai cunoscute companii din domeniul tehnologic.

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016