Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vom putea accesa internetul pe 31 martie?

Tags: anonymous, 13 servere, sistemul dns, inchidere internet, hackeri

Anonymous a revenit cu o noua amenintare: gruparea sustine ca va "inchide" internetul pe 31 martie, in cadrul asa-zisei "Operation Blackout". Renumitul grup de hackeri a publicat un comunicat de presa pe site-ul Pastebin, anuntandu-si noul plan diabolic, si anume acela de a dobori cele 13 servere ce alcatuiesc sistemul DNS.
Atacul are scopul de a transmite un mesaj foarte puternic de protest impotriva "SOPA, Wallstreet, liderilor iresponsabili si bancherilor care infometeaza lumea pentru a-si satisface propriile nevoi egoiste", au declarat hackerii Anonymous.
 
"Prin inchiderea acestor servere, nimeni nu va putea sa caute un anumit domeniu dupa nume, internetul HTTP fiind astfel dezactivat, acesta fiind, in cele din urma, cea mai folosita functie web. Oricine va incerca sa acceseze http://www.google.com sau orice alt URL, va primi o pagina de eroare, crezand astfel ca internetul nu mai merge, ceea ce nu este departe de realitate. Retineti faptul ca acesta este un protest, noi nu incercam “sa ucidem” internetul, vrem doar sa il inchidem temporar acolo unde doare cel mai tare", continua declaratia Anonymous.
 
Ce este mai exact sistemul DNS? Acesta converteste adresa web introdusa intr-o adresa IP, care le comunica serverelor unde sa te trimita. In cazul in care sistemul DNS nu mai functioneaza, utilizatorul nu va putea accesa website-ul dorit decat daca va cunoaste adresa IP, pe care insa putini oameni o cunosc.
 
Daca Anonymous isi va duce sau nu la indeplinire planul nastrusnic, ramane de vazut. Nu se stie inca daca gruparea ar fi intr-adevar capabila sa realizeze un astfel de atac. Insa, in cazul in care internetul chiar se va inchide pe 31 martie, ar fi bine sa ne notam in prealabil cateva adrese IP ale site-urilor preferate.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016