Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Yahoo a facut public numarul de cereri de la autoritati privind datele utilizatorilor

Tags: marketing, transparenta datelor, yahoo, marissa mayer, date utilizatori

In dorinta de a-si demonstra transparenta, Yahoo a publicat date despre ifnormatiile legate de utilizatori cerute de autoritatile americane. Facebook a facut acelasi gest luna trecuta, pasind pe urmele unor giganti ca Twitter, Google si Microsoft, relateaza Forbes.
Agentiile din SUA sunt in fruntea listei Yahoo care a anuntat ca, in prima jumatate a anului 2013, a primit 12.444 de cereri privind 40.322 de conturi. Cele mai multe dintre aceste cereri au avut in vedere posibile fraude, crime, rapiri si alte investigatii in domeniul infractionalitatii, dupa Cuma declarat Marisaa Mayer, Yahoo CEO intr-o postare pe blog.
 
Yahoo a predat continut pentru 37% din cazuri, in 55% din situatii oferind numai „date fara continut” (adresa alternativa de e-mail, nume, loc si adresa IP, informatii de conectare, adresa de facturare).
 
Pe locul doi se afla germanii cu 4.295 de cereri privind 5.306 de conturi.
 
Cele mai putine cereri au fost facute de Noua Zeelanda unde au existat 9 cereri privind 9 conturi, Yahoo dezvaluind continutul a 5 dintre acestea.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016