Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10% din traficul web este generat de roboti

Tags: captcha, roboti, click-uri, trafic web, aplicatii non-umane, utilizatori falsi

Un nou studiu realizat de compania de publicitate Solve Media a scos la iveala faptul ca unul din 10 click-uri de pe orice site este efectuat de catre un robot. Acest lucru inseamna ca 10% din traficul web este generat de aplicatii non-umane.
Acesti „roboti” nu sunt roboti in adevaratul sens al cuvantului, care stau in fata unui computer si dau click-uri, desigur. Acestia sunt de fapt anumite software-uri specializate care nu dau doar click-uri, ci pot se pot si inregistra si crea conturi sau pot adauga comentarii pe site-uri.
 
Nici nu ar trebui sa ne mire, avand in vedere ca Facebook a raportat recent ca are peste 83 de milioane de utilizatori falsi, multi dintre acestia fiind desigur roboti. Acesta este si motivul pentru care aproape toate paginile de inregistare si de creare a conturilor folosesc imagini CAPTCHA, prin care se verifica daca utilizatorul este sau nu uman.
 


Majoritatea acestor software-uri sunt localizate in Statele Unite, insa site-urile americane nu sunt nici pe departe cele mai afectate de activitatea robotilor, doar 16% din traficul web american fiind atribuit acestora. In schimb, in tari precum Singapore si Taiwan, robotii genereaza 50% din traficul web.
 
Activitatea robotilor afecteaza campaniile de marketing online. Daca jumatate din vizitatorii care dau click pe un site sunt de fapt roboti, inseamna ca publicitarii isi irosesc banii pe reclamele de pe site. Compania Solve Media recomanda tuturor site-urilor sa foloseasca platforme de verificare a utilizatorilor si de controlare a activitatii frauduloase. Insa, avand in vedere ca si companiile mari precum Facebook se confrunta cu aceasta problema, este posibil ca situatia sa fi scapat deja de sub control.

Sursa: MSNBC
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016