Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A creat Romania virusul Flame, cel mai complex virus informatic de pana acum?

Tags: flame, virusul flame, virus informatic, romania, iran, arma cibernetica

Eugene Kaspersky, creatorul Kaspersky Lab, compania ruseasca producatoare de programe de securitate care a descoperit virusul Flame, a declarat saptamana trecuta, la Tel Aviv, ca tari precum Statele Unite, Marea Britanie, Israelul, China, Rusia si, posibil, India, Japonia si Romania ar avea capacitatea de a dezvolta un astfel de software daunator, care a atacat recent calculatoare in Iran si in alte parti din Orientul Mijlociu, potrivit Reuters, preluata de Agerpres.
Virusul informatic Flame, calificat drept "arma cibernetica", viza in special furtul de documente referitoare la programul nuclear iranian. Expertii sunt uimiti de faptul ca virusii precum Stux (“viermele" Stuxnet ce a atacat programul nuclear al Iranului in 2010) si Flame au o durata limitata de viata, acest lucru facandu-i foarte greu de depistat. Virusul exista de patru ani, dar nu a fost identificat decat la sfarsitul lui mai de Kaspersky Lab.
 
Kaspersky a atras atentia ca numai un efort la nivel mondial poate opri aparitia unei ere a “terorismului cibernetic". “Nu este razboi cibernetic, este terorism cibernetic si ma tem ca este doar inceputul jocului. Ma tem ca va fi sfarsitul lumii asa cum o stim", a declarat presei Kaspersky.
 
UPDATE: Virusul informatic Flame a primit ordin sa dispara din computerele infectate, fara a lasa urme, potrivit companiei pentru securitate informatica, Symantec, citate de Mediafax.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.17 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016