Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A fost adoptata legea care prevede stocarea pentru sase luni a datelor de trafic ale tuturor utilizatorilor de telefonie si Internet

Tags: lege, lege big brother, stocarea datelor, romania, procedura de infringement

Camera Deputatilor a adoptat, marti, cu 197 de voturi "pentru", 18 voturi "impotriva" si 13 abtineri, proiectul asa-numitei legi "Big Brother". Proiectul a fost respins de Senat, in decembrie 2011, insa Camera Deputatilor este forul decizional.
Potrivit acestei legi, furnizorii de telefonie fixa, mobile si Internet sunt obligati sa stocheze, timp de sase luni, toate datele legate de convorbirile telefonice si schimbul de e-mail-uri, cu exceptia continutului corespondentei electronice sau al convorbirii telefonice.

In cazul retelelor de telefonie fixa si mobila, trebuie sa se retina numarul celui care formeaza, numarul destinatarului, numarul celui spre care a fost redirectionat apelul, precum si numele acestora.

In cazul Internetului, se vor retine „utilizatorul, serviciul de telefonie folosit, numarul de telefon al apelantului si al destinatarului, numele si adresa abonatilor, identitatea echipamentului folosit”, se arata in textul adoptat.
 
Furnizorii de telefonie si internet au obligatia ca timp de 48 de ore de la cererea organelor de urmarire sa transmita datele solicitate, iar, daca acest lucru nu este posibil in 48 de ore, datele trebuie transmise in cel mult cinci zile.
 
Ministrul Afacerilor Externe, Leonard Orban, a declarat, in 7 mai, ca Romania risca amenzi de peste 30.000 de euro pe zi daca nu va adopta cat mai repede legea privind retentia datelor, cunoscuta si ca legea "Big Brother", pentru care este deschisa procedura de infringement impotriva tarii noastre.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

talibanul 24-Mai-2012 19:23:52
E
tot un fel de ACTA

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016