Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ai o viata mai buna daca esti frumos?

Tags: marketing, frumusete, succes, oameni frumosi

Frumusetea nu este subiectiva. Contrar opiniei populare, barbatii si femeile cad in general de acord cand vine vorba sa decida care persoana este atractiva fizic si care nu, chiar si daca provin din culturi diferite.
Ce face o persoana sa fie placuta privirii? Obraji evidentiati, buze pline, ochi mari, barbie ingusta – toate acestea sunt caracteristicile unei femei frumoase, in timp ce barbia lata este preferata in cazul barbatilor. Pielea fina, parul stralucitor si simetria faciala sunt si ele elemente cheie ale frumusetii.
 
Conform variatelor studii in domeniu, toate aceste caracteristici fizice sunt si indicii ale sanatatii, genelor bune, inteligentei si succesului. Foarte des, lumea recompenseaza frumusetea.
 
Iata si de ce este bine sa fii atragator:
 
1. Oamenii frumosi sunt considerati mai sanatosi.
 
Simetria faciala poate fi perceputa ca un semn al sanatatii, chiar daca nu este, cu adevarat, conectata cu aceasta. Intr-un studiu australian, cercetatorii au modificat fotografiile unor tineri, pentru a le face chipul perfect simetric. Pozele modificate au primit un punctaj mai mare la evaluarea sanatatii decat cele reale.
 
2. Oamenii frumosi sunt chiar mai sanatosi.
 
Desi conexiunea dintre simetria faciala si sanatate este foarte slaba, exista dovezi care arata ca persoanele cu trasaturi usor evidentiabile ale chipului, considerate neatractive, sunt mai predispuse la boli, paraziti si alte afectiuni. Intr-un studiu care a durat 17 ani, cercetatorii au descoperit ca elementele distinctive ale chipului, si la femei, si la barbati, arata o sanatate precara, chiar din perioada copilariei si a adolescentei. Teoria spune ca in spate exista tulburari cromozomiale. Iar tendinta de a alege parteneri cu chip frumos este impusa de natura pentru a aputea face copii sanatosi.
 
3. Este mai usor sa-ti gasesti un partener cand esti frumos.
 
Nu este nevoie de explicatii aici.
 
4. Oamenii mai frumosi sunt mai inteligenti.
 
Un studiu al Universitatii din New Mexico a relevat faptul ca inteligenta generala este in stransa conexiune cu simetria corporala, o caracteristica ce indica si alte calitati atractive, cum ar fi sanatatea, dominarea sociala si genele bune.
 
5. Oamenii frumosi sunt mai buni negociatori.
 
Persoanele atractive isi pot folosi sarmul sa atraga atentia si sa fie promovate mai repede. Le este mai usor sa fie sociabile, de aceea sunt mai bune comunicatori. 
 
6. Companiile cu sefi frumosi au vanzari mai mari.
 
Intr-un studiu care a implicat aproape 300 de companii olandeze de advertising, economistii au descoperit ca cele care erau conduse de frumosi au venituri mai mari. Probabil si pentru ca interactiunile cu clientii sunt imbunatatite datorita atractiei involuntare a acestora fata de persoanele frumoase.
 
7. Oamenii frumosi au un mare avantaj in politica.
 
Conform unui studiu finlandez, candidatii frumosi primesc cu 20% mai multe voturi decat un candidat cu aspect fizic comun. 
 
8. Oamenii frumosi par a fi mai de incredere.
 
Fara a ne gandi prea mult, cand vedem un chip frumos credem ca persoana caruia acesta ii este atasat este de incredere si competenta.

Sursa foto: www.sxc.hu
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016