Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Branduri si fotbal: Cat de bine mai functioneaza aceasta asociere

Tags: branduri, bere, fotbal, marci, studiu, asociere fotbal

Ca teritoriu de comunicare, fotbalul ofera marcilor o modalitate facila de a accesa comunitati generoase, cu valori similare, asocierea cu fotbalul sporindu-le vizibilitatea. Fotbalul este insa un teritoriu de comunicare supra-aglomerat, iar cea mai buna asociere cu acesta trebuie sa genereze continut si sa prezinte acest sport in cea mai relevanta forma pentru publicul tinta, dupa cum arata concluziile studiul Exact Cercetare si Consultata.
Din perspectiva consumatorilor, fotbalul implica in principiu bere, bauturi racoritoare carbonatate, echipamente sportive, aparate de ras. Apoi, in plan secund, vorbim despre telefonie mobila, masini, carduri bancare, seminte, electonice si alte asemenea.
 
„Reteta de succes a  `titularizarii` unor branduri pe teritoriul fotbalului consta in coerenta valorilor, relevanta pentru public a mesajului transmis, crearea de continut (prin concursuri, aplicatii, campanii, produse in editie limitata) si continuitate in comunicare”, spun realizatorii studiului.
 
Intrucat fotbalul romanesc este perceput deseori negativ, datorita multiplelor scandaluri, lipsei idolilor de alta data, a castigurilor imense necorelate cu nivelul de performanta etc, este necesara o atentie speciala tipului de asociere, astfel incat aceasta sa fie decodata de consumatori intr-o forma pozitiva. In plus, nu faptul ca un brand se asociaza cu sportul rege va determina consumatorii sa il cumpere, ci modul in care el comunica acest lucru.
 
Astfel, asocierea cu fotbalul pentru marcile autohtone poate sa vizeze fie trecutul glorios, fie potentialul pe care viitorul il rezerva prin cluburile de juniori si incercarea de a descoperi noi talente. Brandurile care se axeaza pe promovarea tinerelor talente trebuie insa sa aiba o finalitate si sa nu ramana la nivel declarativ sau la nivelul unor simple competitii, deoarece oamenii isi doresc descoperirea unor talente de care sa auda si in viitor.
 
In plus, orientarea catre suporteri este mai potrivita si mai putin riscanta decat orientarea catre vedetele autohtone, fotbalistii romani avand o imagine mai degraba negativa in ochii suporterilor.
 
Studiul "Asocierea marcilor cu fotbalul" a analizat perceptia respondentilor asupra marcilor care au dezvoltat platforme dedicate comunicarii pe fotbal: Gillette, Coca-Cola, Pepsi, Heineken, Timisoreana, Ursus, Bergenbier, Puma, Adidas, Nike, Lotto. Consumatorii au mentionat insa spontan si marci care comunica ocazional pe acest teritoriu: Umbro, MasterCard, Nutline, Carlsberg, Amstel, Diadora, Vodafone, Audi, Orange, Fly Emirates, Germanos.
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016