Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cadourile de Craciun: Ce isi doresc ei, ce isi doresc ele

Tags: craciun, cadouri craciun, cumparaturi craciun, studiu craciun

Cum fiecare trebuie sa fie Mos Craciun pentru cineva, e bine de stiut care sunt darurile care nu dau gres in acest an. Astfel, produsele electronice si diverse gadget-uri sunt cele mai populare cadouri pentru barbati, tabletele au devenit un "must have" pentru copii, in timp ce femeile continua sa aprecieze produsele cosmetice, in special parfumurile.
Cand vine vorba despre cadourile de sarbatori, barbatii sunt mereu incantati sa testeze cele mai noi "jucarii" hi-tech, gadget-urile fiind cadourile ideale pentru ei, potrivit unui studiu Nielsen citat de Mediafax.

Anul acesta, insa, gadgeturile nu mai reprezinta cadoul ideal doar pentru barbati, ci si pentru copii. Asa se face ca, in Statele Unite si nu numai, cei mai multi copii au renuntat la jucarii in favoarea tabletelor si a altor dispozitive similare.

Ceva mai constante in dorinte, femeile continua sa aprecieze produsele cosmetice. Pentru ele un flacon dintr-un parfum deosebit, un produs electrocasnic premium sau un accesoriu care sa fie in pas cu moda pot fi cadourile ideale.

De unde se pot achizitiona cadouri ieftine

Ca si in 2011, Statele Unite raman si anul acesta destinatia preferata pentru cei care cauta preturi mici, in special in materie de gadget-uri, dupa cum arata datele unui studiu PayPal, platforma de plati care faciliteaza cumparaturile online si pe mobile in intreaga lume. La o comparatie directa a preturilor, cele din SUA sunt cu pana la 50% mai mici decat cele percepute pentru aceleasi produse in Polonia, Romania, Ungaria, Cehia si Slovacia.

"Cartile si DVD-urile raman in topul vanzarilor si in acest sezon de sarbatori. Tot anul acesta, conform expertilor in shopping, tabletele vor fi un cadou extrem de popular. Achizitiile online ofera oportunitatea de a gasi alternative excelente, la preturi extrem de avantajoase", spune Damien Perillat (PayPal CEE Regional Director).

In ceea ce priveste comportamentul de consum, o analiza LightInTheBox.com si PayPal releva faptul ca femeile din Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria si Romania sunt foarte chibzuite atunci cand cumpara cadouri de Craciun. Atunci cand cumpara rochii, pantofi si accesorii, femeile isi croiesc aura de "glamour" apeland la alegeri inspirate, care sa suplineasca dimensiunile reduse ale bugetului. Mai mult, atunci cand fac achizitii, femeile din Europa Centrala si de Est sunt atente ca produsele pe care le cumpara sa poata fi folosite in mai multe ocazii.

Atunci cand nu se uita dupa cele mai noi gadget-uri, barbatii din Europa Centrala si de Est cauta online produse pe care le pot folosi zilnic, de la flacoane de bautura de buzunar, la clipsuri multifunctionale pentru bani sau chiar camere de supraveghere.

"Fara niciun fel de dubii, Craciunul reprezinta cel mai fierbinte sezon de vanzari pentru retaileri, marcat de o crestere medie a volumului de cumparaturi de 20-25%. Comparativ, nici macar evenimente de vanzari cum a fost Euro 2012 in Polonia si Ucraina nu au un astfel de impact. In sezonul sarbatorilor de iarna, platile si achizitiile mobile au inregistrat o crestere extrem de puternica. Consumatorii isi folosesc smartphone-urile si tabletele in moduri tot mai diverse, cautand cele mai bune oferte, comparand preturi si facand achizitii, uneori chiar si atunci cand sunt in magazine", adauga Damien Perillat.
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016