Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cat au cheltuit romanii de Revelion si unde l-au petrecut

Tags: romani, revelion 2013, petrecere revelion, cheltuieli revelion

Cei mai multi dintre romanii care nu au dorit sa petreaca Revelionul acasa au optat pentru hotelurile si pensiunile din tara, acolo unde au lasat cateva milioane bune de lei.
Potrivit datelor Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), aproape 98.000 de romani si-au petrecut Revelionul in unitati turistice din tara, in crestere cu 30% fata de anul trecut. Ei au cheltuit aproximativ 81 de milioane de lei (18 milioane euro), cu 20% mai mult fata de anul precedent.

20.000 de romani au cumparat pachete pentru Revelion in zonele montane, 25.000 au ales sa petreaca sarbatorile in statiunile balneare si tot atatia au platit pentru ofertele de Revelion ale hotelurilor din marile orase ale Romaniei. Doar 500 de persoane au optat pentru litoral, iar 100 pentru Delta Dunarii.

Cea mai mare crestere s-a inregistrat in zonele rurale, pentru care au optat 27.000 de persoane, in crestere cu aproximativ 50% fata de anul anterior.

Alti 7.880 turisti au calatorit in strainatate pentru petrecerea sarbatorilor de iarna, in crestere cu 27% fata de anul 2011. Acestia au cheltuit aproximativ 3,1 milioane euro, mai mult cu 15% fata de anul anterior. Cele mai solicitate destinatii externe au fost Austria, Bulgaria, Grecia, Turcia si Franta.

"Romanii s-au obisnuit cu criza economica si in speranta unui an mai bun, au demonstrat ca stiu sa se distreze si sa profite de timpul liber si mai ales de reduceri, iar de Revelion, multi au preferat sa petreaca intr-un club, restaurant, un hotel sau o pensiune din tara sau din strainatate”, spun reprezentantii FPTR.
 
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016