Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce ii enerveaza cel mai mult pe utilizatorii retelelor de socializare

Tags: retele de socializare, facebook, twitter, pinterest, negativism, postari, reguli de eticheta

Daca ai un cont Facebook si esti destul de activ in mediul online, probabil ca stii deja ca exista anumite lucruri care ii enerveaza pe ceilalti utilizatori. Desigur, e bine sa vrei sa impartasesti cat mai multe prietenilor tai, acesta fiind si scopul unei retele de socializare, insa trebuie sa ai grija sa nu treci in extrema cealalta: sa impartasesti prea multe.
Intel a realizat de curand un studiu privind regulile de eticheta din mediul online, care a scos la iveala cele mai frecvente greseli pe care avem tendinta sa le facem pe retelele de socializare si care pot duce chiar la alienarea prietenilor din lista.
 
Iata-le pe cele mai importante:
 
1. Sa te plangi mult si des
Nimanui nu-i plac plangaciosii. Pe site-urile de socializare precum Facebook si Twitter, negativismul nu este binevenit. Conform studiului Intel, persoanele care obisnuiesc sa se planga in mediul online sunt cele mai "nesuferite", 69% dintre utilizatori declarand ca nu agreeaza un astfel de comportament. Plangerile ii enerveaza pe ceilalti chiar mai mult decat fotografiile explicite. Asadar, nu te mai plange pe Facebook, daca esti nefericit, pastreaza pentru tine.
 
2. Sa ai prea multe opinii
Cei care exprima foarte des opiniile prin intermediul retelelor de socializare risca sa isi piarda din prietenii din lista, rezulta din studiu. Patru din zece persoane au declarat ca de obicei nu se asociaza cu oameni care au opinii diferite de ale lor. Nu inseamna ca nu mai poti sa iti exprimi liber ideile sau sa postezi cate un clip video pe care tu il gasesti amuzant, ci doar ca ar trebui sa fii mai selectiv si mai atent la parerile celorlalti. Desigur, pe Facebook poti opta sa postezi anumite lucruri doar pentru un grup restrans de utilizatori, care stii sigur ca nu vor fi ofensati de continutul respectiv.
 
3. Sa postezi prea mult
Nu uita ca nu esti singurul care posteaza pe retelele de socializare. Daca postezi prea mult continut intr-o perioada scurta de timp, risti sa iti pierzi asa-zisii prieteni din lista, nu doar pe Facebook, dar si pe Pinterest, Twitter sau Instagram. Daca un utilizator isi verifica News Feed-ul ,de exemplu, si vede o serie lunga de postari, toate ale tale, probabil te va adauga in lista de Cunostiinte. Iar daca observa acest lucru in mod repetat, probabil te va sterge de tot din lista.
 
Asadar, ce concluzii putem trage din studiul realizat de Intel? Sa fim mai selectivi cu continutul postat pe retelele de socializare, deoarece nu suntem singurii care distribuie informatii si sa evitam pe cat posibil negativismul si autocompatimirea, in special pe Facebook.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016