Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comertul e in floare: Romania ocupa locul 3 la nivelul Uniunii Europene ca rata de crestere in zona retail

Tags: comert, romania, eurostat, retail, crestere comert cu amanuntul

Daca este sa ne luam dupa cifre , s-ar zice ca, in ciuda crizei economice, si mai nou politice, romanii sunt largi la buzunare. Atat de largi incat si-au urcat tara pe locul trei in Uniunea Europeana in ceea ce priveste retail-ul.
Romania a inregistrat  a treia cea mai semnificativa crestere din UE ca volum a comertului cu amanuntul, in vreme ce acesta a scazut la nivelul tarilor europene cu 0.7%, releva datele Oficiului European de Statistica (EUROSTAT).

Astfel, comparativ cu perioada similara din 2011, in luna iunie a acestui an cele mai mari cresteri ale volumului comertului cu amanuntul s-au inregistrat in Estonia si Letonia (ambele cu +8.4%), Luxemburg (+5.9%) si Romania (+3.9%). In schimb, cele mai drastice scaderi se remarca in Portugalia (-5.3%), Spania (-5.1%) si Malta (-4.3%).

Comparativ cu luna precedenta insa, in iunie 2012 volumul comertului cu amanuntul a inregistrat in Romania o scadere de 1,1%, mai mica totusi decat cea din Irlanda (-2,2%) sau Marea Britanie (-1,7%).

La nivelul UE, in luna iunie 2012 zona de retail a scazut cu 0,3%, dar a crescut cu 0,1% in zona euro. Per ansamblu, comertul cu amanuntul a scazut in 11 tari, a crescut in alte 7 state si a ramas neschimbat in Danemarca, Lituania si Polonia.
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016