Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comertul online a inflorit de sarbatori: eMAG a avut vanzari cu 50% mai mari

Tags: emag, vanzari emag, vanzari sarbatori, vanzari craciun, comert online craciun

Luna decembrie a lui 2012 a priit comerciantilor online, romanii fiind tot mai atrasi de cumparaturile efectuate pe internet. De exemplu, in cazul celui mai mare retailer online autohton, eMAG,vanzarile au fost cu 50% mai mari comparativ cu aceeasi perioada a anului 2011.
Peste 4 milioane de romani au cautat la eMAG cadoul perfect de sarbatori, potrivit unui comunicat al companiei. In topul cumparaturilor de Craciun s-au aflat telefoanele, tabletele, laptopurile si televizoarele. Ba chiar luna decembrie a marcat si o premiera, vanzarile de tablete depasindu-le pe cele de laptopuri si desktopuri.
 
„Dupa un Black Friday care a generat vanzari de 16 ori mai mari decat intr-o zi normala, apetitul pentru cumparaturi al romanilor nu s-a domolit”, spun reprezentantii eMAG.
 
In luna decembrie 2012, 39% dintre cei care au facut cumparaturi de la eMAG au fost clienti noi.Valoarea medie a comenzilor plasate a fost de 600 de lei, iar printre cele mai cautate produse s-au numarat si jucariile, aparatele foto si produsele de ingrijire personala.
 
Tehnologia pare sa devina astfel o prezenta tot mai obisnuita in casele romanilor, numarul de ecrane – de la laptop, la smartphone, tableta sau televizor – dintr-o familie fiind intr-o cestere continua.
 
“Anul acesta, telefoanele s-au clasat pe primul loc in topul preferintelor romanilor. (...) vanzarile au crescut cu 66% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Samsung si-a adjudecat primul loc in topul vanzarilor dupa producatori, urmat de Apple, Nokia si de romanii de la Allview”, mai arata in comunicatul de presa.
 
Tabletele s-au situat pe locul al doilea in preferintelor romanilor, topul celor mai vandute tablete fiind condus de romanii de la Allview, insa valoric, Apple si Samsung domina clasamentul.
 
Desi au inregistrat un volum de vanzari similar cu cel din 2011, laptopurile au pierdut in acest an primul loc in preferintele romanilor, ca urmare a cresterii puternice a cererii pentru smartphone-uri si tablete.
 
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016