Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum aratau cele mai cunoscute site-uri din lume la lansare

Tags: google, yahoo, interfata, mark zuckerberg, design

La inceput a fost ideea, apoi reprezentarea ei grafica initiala. De cele mai multe ori aceasta din urma nu a fost una mareata. Uitandu-ne inapoi in timp, putem vedea cat de mult au evoluat din toate punctele de vedere site-urile care ne-au schimbat viata si care ne-au facut dependenti de Internet.
1. Google

Se prea poate ca, la prima vedere, sa avem impresia ca nu s-au schimbat prea multe lucruri: grafica poate parea una constanta, dar serviciile si abilitatile companiei sunt la milioane de ani lumina distanta de inceputurile curajoase. Creat de doctoranzii la Stanford, Sergey Brin si Larry Page, Google s-a lansat oficial pe 4 septembrie 1998. Interfata era atat de simpla, pentru ca fondatorii nu cunosteau secretele HTML si au ales un design rapid.
 

 
2. YouTube

Website-ul de partajare de filmulete care a facut celebre momente inregistrate ca "Charlie bit my finger" si "Sneezing panda" a fost lansat in februarie 2005 cu, practic, o interfata goala si nicio arhiva de filme. Primul filmulet a fost incarcat dupa ce a fost creat de unul dintre fondatorii YouTube, Jawed Karim, si se numea "Me at the Zoo". Era un film de 19 secunde in care protegonistul privea elefantii de la Gradina Zoologica din San Diego.
 

3. Facebook

Facebook sau, mai bine zis, Thefacebook (numele initial), a fost creat de Mark Zuckerberg in februarie 2004. Dupa cum indica interfata originala, site-ul era disponibil doar studentilor de la Universitatea Harvard. Apoi s-a extins si a ajuns la 800 de milioane de utilizatori. In stanga sus se poate observa o fotografie manipulata digital a lui Al Pacino.
 


4. Yahoo!

Un acronim pentru "Yet Another Hierarchical Officious Oracle", Yahoo! este produsul a altor doi studenti la Stanford, Jerry Yang si David Filo. In martie 1995, site-ul a fost promovat ca primul ghid online de navigare pe web. Interfata originala includea o smpla bara de cautare si hyperlink-uri catre alte site-uri, dar, foarte curand, s-a transformat si a devenit mult mai personalizata.
 

5. Amazon

Supranumita Mecca al cumparaturilor online, site-ul s-a nascut in 1995 cand era o simpla librarie online. Jeffrey Bezos si-a numit site-ul dupa Fluviul Amazon. Varianta originala includea texte scurte si sigle, ce se regasesc si in design-ul recent.
 



6. Twitter

Acest design care ne-a iesit din memorie a fost primul concept al cofondatorului Jack Dorsey si dateaza din iulie 2006. Include cuvantul "Twttr", inspirat de Flickr. Desi design-ul interfetei s-a schimbat de cel putin sase ori in ultimii cinci ani, cei peste 100 de milioane de utilizatori nu s-au lasat intimidati si indepartati.
 




via Mashable
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016