Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum va economisi IKEA sute de milioane de dolari anual

Tags: ikea, recuderi, costuri, lemn

Ikea se aseteapta la reduceri de 193 de milioane de dolari anual ale facturilor de transport, in urma inlocuirii paletilor de lemn cu cei de carton, mult mai ecologici, scrie Business Insider. Cinci decenii a durat domnia lemnului in industria paletilor, indiferent de produsul care trebuia transportat. Acest lucru va fi insa schimbat de retailerul suedez.
"Nu stim daca varianta paletilor de carton este ultima solutie, dar este mai buna decat lemnul", a declarat Jeanette Skjelmose, sefa departamentului durabilitate. 
 
Achizitia noilor paleti de carton va costa compania 90 de milioane de dolari pe an. Acestea vor fi folosite incepand cu luna ianuarie a anului viitor. Desi acesti paleti sunt cu 90% mai usori decat cei din lemn, pot suporta aceeasi greutate, au mai spus oficialii IKEA. Astfel, paletii de carton suporta 750 de kg si nu ocupa la fel de mult spatiu precum cei din lemn. Paletii din carton pot fi folositi doar o singura data, dar acestia sunt reciclabili. Prin aceasta masura, IKEA va putea transporta mai multe produse odata.
 
IKEA foloseste anual 10 milioane de paleti pentru a expedia produsele de la furnizori catre cele 287 de magazine din 26 de tari, iar noua varianta va reduce costurile de transport cu 10%.
 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016