Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Facebook isi imbunatateste motorul de cautare. E cazul sa ne speriem?

Tags: facebook, motor de cautare, like-uri, utilizatori

Facebook a demarat un nou proiect, condus de fostul inginer Google Lars Rasmussen, ce are scopul de a imbunatati in mod substantial motorul de cautare disponibil in prezent in cadrul retelei de socializare, raporteaza The Telegraph.
Noul motor de cautare isi doreste “sa ajute utilizatorii sa parcurga mai usor volumul mare de continut creat de membrii site-ului, precum actualizarile de status, articolele, clipurile video si celelalte informatii de pe internet carora utilizatorii Facebook le dau 'Like'".
 
Pana in prezent, Facebook nu a facut mare lucru in ceea ce priveste imbunatatirea cautarilor efectuate pe site, cautari ce sunt furnizate de motorul de cautare Microsoft, Bing. Insa acum a venit vremea sa se concentreze asupra casutei de cautari situate in partea superioara a paginii de profil.
 
Prin imbunatatirea motorului de cautare, Facebook urmareste de fapt sa isi atace competitorul Google, insa spre deosebire de gigantul IT, Facebook va putea oferi o experienta complet diferita, datorita numeroaselor informatii pe care reteaua de socializare le detine despre utilizatorii sai.
 
“Prin impinzirea internetului cu butoanele ‘Like’, Facebook a acumulat o cantitate enorma de date si informatii despre fiecare utilizator al sau”, a declarat Drew Olanoff, redactor The Next Web. “Avand la dispozitie liste, abonari, like-uri si informatii despre locatii, Facebook ne-ar putea permite sa efectuam cautari extrem de directe intr-un grup restrans de oameni. Cu alte cuvinte, o parte a prietenilor si colegilor nostri ar putea deveni ‘motorul nostru de cautare’”.
 
Daca Facebook va pune la dispozitia utilizatorilor sai un astfel de motor de cautare, atunci posibilitatile ar fi nelimitate. Oamenii ar putea sa afle informatii personale despre noi, pe care le-am facut mai mult sau mai putin publice la un moment dat, prin intermediul butonului “Like”.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016