Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Google si Facebook au cheltuit sume record pe lobbying in al doilea semestru al 2011

Tags: google, facebook, lobbying, publicitate online, confidentialitate online, washington, obama

Se pare ca Google si Facebook au cheltuit sume record pe lobbying in al doilea semestru al anului 2011, dupa cum arata ultimele rapoarte intrate in baza de date despre lobbying a Senatului american, scrie techcrunch.com.
Similar cu situatia ultimului trimestru, Google a cheltuit 2,06 milioane de dolari, cu 54% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. Trimestrul anterior, Google a platit 1,48 de milioane de dolari pe juristi. Anul trecut a adunat un total de 5,2 milioane de dolari pe lobbying, dar zarurile au fost aruncate anul acesta pentru a depasi acest prag.

In ultimul trimestru, strategia de lobbying a Google s-a focalizat pe reglementarile privind publicitatea online, dreptul de proprietate intelectuala si de marca inregistrata, securitatea si confidentialitatea online, energie regenerabila, libertatea de expresie si cenzura, cloud computing, reforma financiara, comertul liber si accesul broadband.

Acest trimestru a fost primul in istorie cand Google a cheltuit mai mult decat Microsoft pe lobbying. Microsoft a scos din buzunar 1,852 de milioane de dolari in al doilea trimestru, putin mai mult decat cele 1,85 de milioane de dolari raportate in ultimul trimestru al lui 2010. In primul triemstru anul acesta, Microsoft a dat 1,72 milioane de dolari pentru acelasi scop.

Nu este niciun secret faptul ca fostul CEO si actualul presedinte executiv al Google, Eric Schmidt, va pleda in fata Senatului, sustinand ca gigantul nu a incalcat legile antitrust. Din cauza prezentei sale constante la Washington, organizatia Consumer Watchdog a cerut oficial ca Schmidt sa se inregistreze chiar ca lobbyist.
Din cauza acestei probleme, Google isi va intensifica eforturile de lobbying si a anuntat ca a angajat deja inca 12 firme cu acest domeniu de activitate.

Facebook a cheltuit 320.000 de dolari in al doilea trimestru pe lobbying, cea ce se apropie de suma de 351.390 de dolari pe care reteaua de socializare a cheltuit-o in tot anul 2010 pe lobbying. Anul 2011 va inchide registrele la, cel mai probabil, cel putin 1 milion de dolari pe lobbying.

Anul acesta, Facebook are in vedere reglementarile generale privind companiile de software si restrictiile la internet impuse de anumite guverne, reforma patentelor, reglementarile confidentialitatii pe internet, securitatea pe internet etc..

Facebook si-a aprofundat relatiile cu Washington-ul in ultimul an, gazduind si o intalnire cu presedintele Obama, in aprilie. In luna mai, Facebook a anuntat ca a angajat o serie de lobbyisti care sa intareasca echipa ce gestioneaza relatiile cu guvernul.
 
 
Autor: Madalina Alexe


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016