Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iti place sa te lauzi pe Facebook? Exista o explicatie

Tags: lauda pe facebook, retele de socializare, dezvaluiri personale, detalii intime

Aveti tendinta sa va prezentati intr-o lumina cat mai favorabila pe Facebook si sa va laudati ori de cate ori aveti ocazia? Acest lucru nu este la intamplare, sustine un nou studiu. Neurocercetatorii au descoperit ca persoanele care obisnuiesc sa vorbeasca des despre sine resimt aceleasi senzatii de placere pe care le regasesc in mancare, bani sau sex.
Cercetatorii din cadrul Universitatii Harvard au ajuns la concluzia ca toate aceste activitati, inclusiv lauda de sine, stimuleaza aceeasi parte a creierului asociata cu recompensele, scrie The Telegraph.
 
Studiul a descoperit ca impartasirea gandurilor cu alte persoane are o "valoare intrinseca". Participantii la studiu erau dispusi chiar sa renunte la beneficii materiale doar pentru a li se permite sa se laude cu reusitele lor.
 
Astfel s-ar explica de ce multe persoane aleg sa divulge celorlalti detalii intime pe retelele de socializare, sustin cercetatorii, avand in vedere ca aproximativ patru din cinci postari de pe retelele de socializare au stransa legatura cu viata personala a utilizatorului.
 
Poate parea chiar ciudat ca oamenii aleg sa dezvaluie singuri informatii foarte personale, iar acest studiu si-a propus sa descopere daca acest comportament le ofera oamenilor o valoare intrinseca, daca acestia se simt bine cand fac publice astfel de detalii intime.
 
Studiul a demonstrat ca atunci cand vorbesc despre sine, oamenii au parte de aceleasi senzatii placute pe care le simt atunci cand castiga bani, se infrupta din bucate alese sau se bucura de o partida buna de amor.
 
"Facem dezvaluiri tot timpul, in fiecare zi. Atunci cand vorbim cu alti oameni, acestia vor vorbi de obicei despre sine," ne spune unul din realizatorii studiului. "Pe Twitter si Facebook, oamenii posteaza in general ce simt si ce gandesc in acel moment. Iar acest studiu ne demonstreaza de ce facem acest lucru.”"
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016