Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lucrezi la Apple, deci esti nemultumit

Tags: apple, cupertino, bani, angajati, plangeri, beneficii

Produsele Apple sunt nebunesc de grozave, dar asta nu inseamna ca si compania in sine este un loc minunat de lucru. Pentru a afla mai multe despre ce inseamna sa lucrezi la Apple, Business Insider a apelat la Glassdoor.com, un site de job-uri, pentru a-i ruga pe angajatii de la mii de companii sa discute anonim despre angajatorii lor. Cele mai des intalnite plangeri la adresa Apple au fost adunate de Business Insider si vi le oferim si noi mai jos.
Secretomania Apple le ingreuneaza munca angajatilor.
Nu e niciun secret ca Apple este o companie secretoasa care isi va accentua viciul pe viitor. Se pare ca acest lucru ii innebuneste pe angajati. Un respondent scrie ca "nevoia de a tine secrete inseamna uneori sa-ti dublezi cantitatea de munca, mai ales atunci cand au loc schimbari de plan sau de comunicate de presa". Altul, inginer de produs in Cupertino, spune ca "nevoia de secrete ridica provocari cand vine vorba de coordonarea transversala a departamentelor".

Unii angajati subliniaza faptul ca, la nivelul de jos, secretomania excesiva face imposibila cunoasterea exacta a motivului pentru care ti s-a spus sa faci un anumit lucru. Nu-ti ramane decat sa indeplinesti orbeste atributiile.
 
Trebuie sa lucrezi cu prea multi colegi aroganti.
Unii angajati actuali sau fosti se plang de aroganta celorlalti. "Cei mai multi ingineri au o parere exagerat de buna despre propriile abilitati si asta se vede in atitudinea lor". 

Departamentul de Resurse Umane de la Apple este total inutil.
Un manager de la Cupertino a declarat ca "HR-ul este neputincios", iar cativa angajati s-au plans ca evaluarile dureaza o vesnicie, asta daca se nimereste cineva sa le faca. 

Apple are beneficii penibile, cel putin in comparatie cu alte companii din aceeasi industrie.
Nu exista pranzuri gratuite, nici Sali de gimnastica, iar bonusurile nici nu se compara cu cele de la Google sau Facebook. Se prea poate ca mai marii companiei sa creada ca filosofia Apple, aceea de a crea lucruri care schimba viata oamenilor, ese cel mai bun beneficiu posibil. Se pare totusi ca angajatii vor mai mult.

Nu exista nimic de genul echilibru munca/ viata privata.
Programul prelungit ii impiedica pe angajati sa aiba timp de familiile lor. "Solutia ar fi sa angajezi mai multi oameni, dar de ce ai face-o cand poti sa pui saua pe inginerii tai 6-7 zile pe saptamana, 6-8 luni pe an, la foc continuu". 

Promovarile se intampla rar, iar cresterile de salariu sunt mici sau inexistente
Sau, in cuvintele unuia dintre designerii de productie de la Cupertino: "Exista aproape zero posibilitati de avansare, chiar daca esti cel mai bun. Apple are boala de a angaja din afara, in loc sa-si promoveze proprii oameni". 

Ideile bune se fura uneori si sunt atribuite altor persoane din companie.
Steve Jobs era un mare amator, se zice, in a-si atribui ideile altora (intentionat sau nu) si se pare ca traditia s-a perpetuat in companie. Unul din inginerii sefi a declarat ca "Ideile bune sunt intotdeauna bine primite, dar sa nu te miri daca inovatia ta este prezentata in sedinta la care tu nu ai fost invitata de altcineva".
 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016