Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mai destept si mai sigur decat Google: Motorul de cautare preferat de Anonymous este pe val

Tags: google, anonymous, duckduckgo, securitate online

Se aude din ce in ce mai des de motorul de cautare popularizat de hackerii de la Anonymous, DuckDuckGo, al carui trafic a crescut cu 227% de la sfarsitul anului trecut, ajungand la aproape 1,5 milioane de interogari pe zi. Trebuie sa-nceapa Google sa-si faca griji?
Ce are DuckDuckGo in plus fata de alte motoare de cautare:
 
- Securitate/Intimitate - nu urmareste si nu salveaza tot ce facem online, ca Google, Bing sau Yahoo.  "Google tracks you. We don't." e sloganul lor.
 



- Toate rezultatele apar pe o singura pagina - e ca la Twitter: cu cat dai mai mult de scroll cu atat apar mai multe rezultate.

-  Fara reclame (deocamdata) - la Google sau Bing ca sa scapi de reclame trebuie sa instalezi diferite extensii. Duckduckgo pur si simplu nu are reclame.

-  Zero clic info – daca scriem Joshua Jackson, de exemplu, si dam search, vor aparea direct informatii despre actor, poza lui etc. Nu va trebui sa dam clic pe un link (ca Wikipedia) pentru a afla informatii despre un anume subiect.

-  Sintaxa !bang - DDG are o optiune foarte interesanta prin intermediul careia putem cauta informatii pe diferite site-uri introducand in casuta de cautare sintaxa !paginaweb. De exemplu, daca vrem sa aflam cat de prost este noul film Tron, tastam!imdb Tron si ajugem direct la rezultatul de pe IMDb. Daca, in schimb, avem chef de putina comedie, tastam !youtube funny cats si ajungem la rezultatele de pe YouTube. Sau tastam direct !yt.

- Nu e Google – frumusetea unei piete libere consta chiar in competitie. Cred ca suntem cu totii de acord ca Google are nevoie de putina adrenalina. 
 


Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016